De Gliphoeve is een buurtboerderij middenin Ganzenhoef. Net zo bijzonder als dit gegeven is het ontstaansverhaal. Het begon met 1 achtergelaten kip en ineens was daar een hele kinderboerderij.

Wel aaien, niet voeren

Net als bij iedere andere boerderij kun je hier beestjes aaien, maar belangrijk om te vermelden is dat je de beesten niet mag voeren. Ze krijgen een speciaal dieet en kunnen te dik of ziek worden van ander eten.

Waarom je hier naartoe wilt

De boerderij is 365 dagen per jaar open, van 9:00 tot 17:00. Om 16:00 uur mogen kinderen helpen met voeren en de dieren op stal zetten. Maar ook als je niet echt into dieren bent, kun je hier iets leuks doen.

Het Pannenkoekenhuis Gansi is iedere dinsdag t/m vrijdag geopend van 10:00 – 15:00. Je kunt hier uiteraard een pannenkoek maar bijvoorbeeld ook een overheerlijke telo eten van chef Angela waar wij al eerder over schreven.

In het pannenkoekenhuisje is er iedere dinsdag de buurtsalon en iedere eerste dinsdag van de maand bingo. Op zaterdag is het tweedehands winkeltje geopend van 10:00 – 16:00. En als laatste kun je hier ook terecht met je kapotte waterkoker want op dinsdag (10:30-12:00) en op zaterdagmiddag (14:00-16:00) is er in de houtwerkplaats het Repair CafĂ©.

Check de Facebookpagina van Kinderboerderij Gliphoeve om op de hoogte te blijven van events.

«