robin-hoed

Housewarming bij OBA Reigerbos

Kunst en cultuur verrijkt je leven. Daarom wil Robin Hoed dat alle mensen de magie van kunst en cultuur ontdekken. Robin Hoed is een educatieve organisatie die kunstzinnige activiteiten biedt.

Bij Robin Hoed kun je aan de slag met tekenen, schrijven, schilderen, mode, video, mediakunst, muziek en theater. De kracht van Robin Hoed zit hem in haar laagdrempeligheid, humor en multidisciplinaire samenwerkingen. Bovendien gebeurt alles met heel veel plezier.

Verbinding
Robin Hoed stelt dat de afstand tussen de verschillende culturen alleen maar toeneemt terwijl mensen juist zoveel van elkaar kunnen leren. Verschil in inkomen, opleidingsniveau en taalbarrières zorgt ervoor dat mensen zich distantiëren van de wijk waarin ze wonen. Hierdoor krijgen ze geen binding met hun buurt.

Robin Hoed wil de omgeving een positieve impuls geven en de kloven dichten. Dit doet ze door volwassenen en kinderen uit te dagen om hun talenten verder te ontwikkelen. Zo groeit iedereen naar elkaar toe is hun stellige overtuiging. Verbinding is hierbij het sleutelwoord. Voor meer informatie: https://www.robinhoedamsterdam.nl/

Datum: 30 september
Tijd: 13.00-15.30 uur
Locatie: OBA Reigersbos
Rossumplein 1, 1106 AX Amsterdam
T: 020-5230900. E: reigersbos@oba.nl

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

«

Dance Connects Kim Doeleman

Dance Connects

De zomervakantie zit er weer op en daarom nodigt de Dance Connects Community iedereen van 50 jaar en ouder uit om te komen dansen, bewegen en elkaar te ontmoeten op de dansvloer.

Van 4 september tot en met 15 december geeft Dance Connects wekelijks hedendaagse danslessen in alle stadsdelen van Amsterdam, Diemen, Zaandam en Amstelveen. De danslessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht conditie, beperkingen en/of financiële situatie.

Iedereen telt mee
Bij de Dance Connects Community draait dansles niet alleen om pasjes leren of om een strakke choreografie. Het gaat erom dat je jezelf versterkt en ontwikkelt, dat je diverse dansstijlen ontdekt en samen plezier maakt. In elke les werk je onder begeleiding van professionele en gespecialiseerde dansdocenten op dynamische wijze aan je houding, balans, coördinatie, conditie en expressie.

Het motto van Dance Connects is dat iedereen mee moet kunnen doen en dat iedereen meetelt. Heb je moeite om de lessen te kunnen betalen? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor korting of gratis lessen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Een proefles is altijd gratis en instromen kan op elk gewenst moment.

Hou jij van bewegen, muziek, actief en creatief bezig zijn én leuke mensen ontmoeten? Wees welkom en dans mee.

MODERNE DANS 60+
Buurthuis Holendrecht
Holendrechtplein 38
Maandag 10.30 – 11.30

DANSMIX 50+
Buurthuis NoLimit
Geldershoofd 80
Donderdag 10.30 – 11.30

Meer informatie vind je op www.danceconnects.nl. Of neem contact op via info@danceconnects.nl of 020-2611058.

Foto: Kim Doeleman

«

Ajax Legends. Painting

George Adegite maakt Ajax Legends mural

Zuidoost street artist George Adegite heeft een indrukwekkende muurschildering in de Johan Cruijff ArenA gemaakt. De mural met vier iconische Ajax legendes is achttien meter breed en werd onlangs onthuld op de Tweede Ring aan de oostzijde van het stadion.

Vier iconen
Matthijs de Ligt, Patrick Kluivert, Marco van Basten en Piet Keizer zijn de vier Ajax legendes die op de enorme illustratie staan afgebeeld met hun jongere zelf. Met de muurschildering willen de Johan Cruijff ArenA en Ajax deze spelers eren. Een aantal van hen heeft samen met vele duizenden supporters onvergetelijke momenten in de Johan Cruijff ArenA beleefd.

George Adegite
George Adegite is een street artist uit Amsterdam Zuidoost. Hij is een bekende illustrator, fashion designer en artdirector. George Adegite heeft een Dutch Creativity Award gewonnen voor ‘SiMSALABiMS’, een strip over de Bijlmer die landelijke bekendheid kreeg.

Bewonderen
Elke wedstrijd kunnen de zesduizend seizoenskaarthouders die op de Tweede Ring Oost zitten de muurschildering bewonderen. Daarnaast zal de Legends mural in de herfstvakantie een aantal keer per dag deel uitmaken van de ArenA stadiontour. Exacte tijden van de Stadiontour worden op een later moment bekend gemaakt. Voor meer informatie: https://www.johancruijffarena.nl/home/

«

Sarah-Lee UNTOLD NARRATIVE

Ode aan de Bijlmer

Met deze track wil ze de positieve kanten van de Bijlmer belichten. Ze komt uit de Bijlmer en had nergens anders willen opgroeien. Sarah-Lee is 21 jaar en bracht onlangs haar nieuwe single en videoclip uit: ‘Bims’.

Sarah Lee vindt het een zegen dat ze in de Bijlmer van zoveel verschillende mensen uit zoveel verschillende culturen heeft kunnen leren. De Bijlmer is voor haar dé plek voor creativiteit, cultuur en jonge ondernemers. Haar nieuwe single is een ode aan de Bijlmer, de plek waar ze het grootse gedeelte van haar leven is opgegroeid.  

Bims
Op 25 augustus kwam de track ‘Bims’ met een ondersteunende videoclip uit op de meest bekende streamingkanalen zoals Spotify, Youtube en Itunes. Onlangs was Sara-Lee ook te gast bij Zomertoer op NH-nieuws waar ze vertelde over haar liefde voor de Bijlmer.

Muziek is voor Sarah-Lee een middel voor persoonlijke groei. Ze zou het geweldig vinden om iets meer bekendheid te krijgen zodat ze vaker op kan optreden en daar eventueel ook wat geld mee kan verdienen. Officiële videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=jsa_u2DzwcA

Connect The Dots Movement
Sarah-Lee maakt deel uit van het landelijke muzieklabel en netwerk Connect The Dots Movement (CTD). Dit platform brengt creatieve muzikanten, schrijvers en makers bij elkaar om verhalen te delen en mensen te inspireren. CTD is een onafhankelijke label voor hiphop, reggae en Spoken Word.

Connect The Dots Movement wil op een positieve en inspirerende manier kunst creëren door meer positieve rolmodellen in hun kracht te zetten. CTD doet dit door artiesten met een sociaal-maatschappelijke boodschap een podium te bieden en ze te ondersteunen bij hun talentontwikkeling. 
Voor meer informatie: https://www.ctdmovement.life/

«

hero_heesterveld. Creative community

Ontdek Zuidoost!

Bezoek het Zandkasteel, doe een fietstour of neem een rondleiding. Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. In Amsterdam Zuidoost worden er dit jaar vijf activiteiten rondom een aantal monumenten georganiseerd.

Tijdens de ‘Bims Tour Guide’ maak je kennis met iconische plekken in de Bijlmer. In het Bijlmermuseum krijg je inzicht in de geschiedenis van de Bijlmer terwijl Het Zandkasteel een goed beeld schetst van het heden. Wouter Pocornie (geboren en getogen in de Bijlmer) neemt je mee voor een rondleiding langs de Gouden Leeuw en Groenhoven. Ook kun je Heesterveld Creative Community bezoeken.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Hieronder kun je meer informatie vinden over de activiteiten tijdens de Open Monumentendag in Amsterdam Zuidoost.

«

Foto’s van Keti Koti

Wat een gezelligheid was het 1 juli! De kleuren van de verschillende traditionele kleding die de mensen aan hadden deden het regenachtige weer van Nederland vergeten. Voor de herdenking van het slavernijverleden is sinds 2021/2022 een speciale editie van het Zuidoost beeldmerk ontwikkeld dat verwerkt is in traditionele koto’s, Caribische en Afrikaanse kledij. Ook dit jaar liepen de dames weer mee, hadden veel bekijks en zijn letterlijk met honderden mensen op de foto gegaan. Op veler verzoek hierbij (een deel van) de foto’s! Sta jij er tussen?

«

Nelson Mandela

Buitenkunst Zuidoost

Het gedenkteken voor Nelson Mandela in het Nelson Mandela park is weer compleet. Het stadsdeel heeft een nieuw hoofd laten plaatsen nadat één van de zeven hoofden in maart werd gestolen

Sinds september 2021 prijkt in het Nelson Mandelapark een gedenkteken voor de Zuid-Afrikaanse anti-apartheid strijder en voormalig president. De bronzen beeldengroep bestaat uit zeven gezichten die de bewoners van Amsterdam Zuidoost representeren. Het kunstwerk is gemaakt door de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng.

Buitenkunst
Amsterdam Zuidoost kent veel buitenkunst. Een van de meest opvallende kunstwerken is misschien wel De Kus.  Het 23-meter hoge metalen kunstwerk van twee kussende mensen is gemaakt door Jeroen Henneman en staat naast het Optisport Bijlmer Sportcentrum bij het Anton de Komplein aan de Flierbosdreef. De kus staat voor warmte, liefde en gevoel.

Een ander bijzonder kunstwerk is Mama Aisa nabij de flat Kleiburg. Moeder Aisa verwijst naar Moeder Aarde en staat symbool voor de verbroedering van de verschillende nationaliteiten in Amsterdam Zuidoost. Het beeld dat gemaakt is door de Oostenrijkse Chaim Oren is vier meter hoog. De imposante vrouw in een witte japon heeft een oog open en een oog dicht. Chaim Oren wil hiermee weergeven dat Moeder Aarde wel eens een oogje dichtknijpt bij problemen en zeker niet alles doorvertelt.

Een kunstwerk van een heel andere orde is de Pissende Mannen onder het viaduct van de Groesbeekdreef. Les Pisseurs d’Amsterdam is ontworpen door de Kameroense kunstenaar Pascale Tayou.  De zes waterende mannen zijn elk het evenbeeld van de maker en wateren vijf maanden per jaar. Van meet af aan trokken de heren veel bekijks.

Weer even kind zijn
Gaasperdam kent ook een aantal opvallende kunstwerken waaronder Stoet in Reigersbos. Stoet is een kunstwerk van Dagmar de Kok en staat aan de Snellerwaardgracht bij het Ouder- en Kindcentrum. Het beeld bestaat uit drie dieren afkomstig uit het Zuid-Afrikaans volksverhaal The world’s reward dat gaat over een afgedankte hond die op zoek gaat naar nieuwe vrienden. De beelden werden gemaakt met hulp van scholieren in het project ‘Mijn sculptuur/kunst op straat’.

Tenslotte zijn de vrolijke Picknicktafels van Venserpolder zeer de moeite waard om te benoemen. Bureau Playground werkte samen met buurtbewoners uit Venserpolder aan dit kunstwerk aan de Agatha Christiesingel. Het is een picknickplaats met fleurige picknicktafels in felle kleuren. Naast het samenbrengen van buurtbewoners hebben de tafels nog een bijzonder doel: één van de picknicktafels is zo groot dat elke volwassene er zich weer even kind kan voelen.

Kijk voor overige kunstwerken op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_beelden_in_Amsterdam-Zuidoost

«

Oproep acteurs

Acteertalent gezocht

Voor SUGAR, de nieuwe bioscoopfilm van Amira Duynhouwer zoekt Sproet Casting actrices en acteurs. Sproet Casting heeft eerder gecast voor onder andere Mocro Maffia, Rwina en Hotel Sinestra.

‘Op dit moment zijn we aan het casten voor de hoofdrol in SUGAR, het speelfilmdebuut van Amira Duynhouwer,’ aldus Rachelle Verdel, castingdirector bij Sproet Casting. ‘De speelfilm wordt geregisseerd door Amira Duynhouwer en geproduceerd door Studio Ruba.’

SUGAR
SUGAR gaat over Chyna die voor haar achttiende al meer shit heeft gezien dan de meeste mensen in hun hele leven. Chyna ziet er altijd verzorgd uit, heeft een grote bek en vindt een goede aanval de beste verdediging. Ze heeft een baby, Sugar, met Raoul, een prins van de straat. Wanneer Chyna’s gewelddadige vriend voor het eerst niet alleen haar, maar ook hun dochter Sugar mishandelt, besluit ze dat ze bij hem weg moeten. Hij laat haar echter niet zomaar gaan. SUGAR toont Chyna terwijl ze breekt met oude patronen, geweld en alles wat ze ooit gekend heeft.

Oproep
Heb jij een West- of Noord-Afrikaanse afkomst? Ben je tussen de 19 en 26 jaar oud? Heb je altijd al gedroomd van acteren en voel je dit verhaal? Stuur dan een mail met je een recente foto, je naam en contactgegevens naar iedereen@sproetcasting.nl

Deadline aanmelden is woensdag 12 juli 2023.

Ervaring is niet vereist.

«

Bullemarkt

Kom naar de Bullemarkt!

Op 14 juli van 14.00-20.00 uur wordt de allereerste Bullemarkt georganiseerd. Naast diverse live-optredens en foodtrucks biedt de Bullemarkt creatieve ondernemers en makers uit Amsterdam Zuidoost een podium.

Bezoekers kunnen op de Bullemarkt onder andere de lekkerste hapjes proeven, een snelcursus film maken volgen, een massage of spa-behandeling krijgen en muziek leren maken met een professionele artiest. Wellicht weet jij als ondernemer in Zuidoost hier nog een leuke kraam aan toe te voegen.

De markt strekt zich uit vanaf het metrostation Bullewijk tot aan het einde van het Bullewijkpad ter hoogte van de Karsp.

Ben je een creatieve ondernemer of maker en wil je een kraampje op de Bullemarkt? Meld je dan aan via de website: https://www.bullemarkt.nl/ Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

«

Bijlmer Got Talent

Bijlmer Got Talent

Op 7 juli barst de spanning los tijdens de halve finale van Bijlmer Got Talent 2023. Je bent uitgenodigd op het bruisende Bijlmerplein. Vanaf 17.30 uur gaat het dak eraf. Dans, zang, acrobatiek en meer fenomenaal talent zullen je verbazen en inspireren. En dat is nog niet alles!

De finale van Bijlmer Got Talent 2023 vindt plaats op zaterdag 8 juli met om 14:00 uur de start van de meest epische optredens en hartverwarmende momenten. De toegang is helemaal gratis! Verzamel al je vrienden en familie en mis deze kans niet om de sterren van Zuidoost te zien schitteren. Wees erbij en laat je betoveren door het ongekende talent!

«