Zo Jazz comedy

Get Known Comedy Show

Kom op zaterdag 6 april naar het Zandkasteel in de Amsterdamse Poort voor de ‘Get Known Comedy Show’. Dit is de enige open-mic avond in Amsterdam-Zuidoost voor opkomende en bekende stand-up comedy artiesten. De open-mic dient als platform voor talent om die te activeren en te ontwikkelen in de Nederlandse entertainmentwereld.

LINE-UP
Collin Edson
Imran Moody
Kendrick Laatmaar
Rene Lataster
Dj Merre

Host: Aries Sporkslede

Als u mee wilt doen met de open-mic kan dat door u aan te melden via Getknown@hototwenty.nl of op de dag zelf bij de host.

Locatie:
Zandkasteel, Bijlmerplein 888
Amsterdamse Poort
Datum:
Zaterdag 6 april 2024
Tijd:
19.30-22.00 uur

Kaartverkoop via: https://www.zojazzstage.com/event/zojazz-stage-presents-get-known-comedy

«

African music

African Music Lounge

Buurthuis Holendrecht start een nieuw maandelijks evenement: De African Music Lounge met elke maand Afrikaans georiënteerde live muziek. Op 23 februari is de aftrap met Berima Amo & Allstars.

Berima Amo is een Ghanese zanger, bandleider, trompettist, componist en cultureel ondernemer. In 2021 richtte hij de eerste bigband van Ghana op – Osaberima Big Band – waarmee hij een tijdperk van Ghanese bigband highlife muziek (West-Afrikaanse blues) nieuw leven inblies.

De laatste twee jaar beweegt hij zich ook op het klassieke vlak. Zo was hij onderdeel van Music Stages, een samenwerking met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2021 won hij een beurs om een dertig minuten durend stuk voor orkest te componeren. Zijn compositie debuteerde in Muziekgebouw aan ’t IJ.

De All Stars Band is een nieuwe en dynamische band. De band speelt een levendig West-Afrikaans geluid dat authentieke high-life dansmuziek mengt met calypso, funk, R&B, salsa en soulmuziek. Drums, Afrikaanse percussies, gitaren, bas, keyboards, een koperblazerssectie en Berima Amo op trompet en leadzang vormen samen de 9-koppige All Stars Band.

African Music Lounge
Locatie:
Buurthuis Holendrecht,
Holendrechtplein 38

Datum:
23 februari 2023

Tijd:
18.30-23.00 uur

Entree is gratis.

«

Zo Jazz Stage

Start ZOJazz Stage Pop-Up Concerts

Vanaf donderdag 11 januari starten de Pop-Up Concerten van het ZOJazz Stage weer op het Theaterplein van het Zandkasteel in de Amsterdamse Poort.

ZOJazz Stage Pop-Up Concerts start dit jaar met een prachtig klassiek concert van pianovirtuoos Dywel Braaf waarin hij bijzondere muziekstukken ten gehore zal brengen.

Braaf weet intimiteit en diepgang moeiteloos af te wisselen met intensiteit en passie. Daarnaast is het zijn persoonlijke missie om op zijn geheel eigen wijze klassieke muziek te brengen bij de mensen die van huis uit minder affiniteit met dit genre hebben.

De 26-jarige Dywel Braaf is geboren en getogen in de Bijlmer. In 2020 studeerde hij af van het conservatorium Artez in Zwolle.

Tickets zijn te bestellen via: www.zojazzstage.com

Datum:
11 januari 2024
Tijd:
17.00-18.30 uur
Locatie:
Zandkasteel
Adres:
Bijlmerplein 888,
1102 MG Amsterdam

AGENDA JANUARI
13 januari | Jazzy Vibes – Anthony Lubbers & Jeannau Jean Louis
25 januari | Avishai Darash & Antonio Moreno Glazkov
27 januari | John Oldenstam & friends

«

creatief

Creative Crafts in Bijlmer-Oost

Heb je zin in een geweldige middag waarin je kerststukjes kunt maken? Kom dan op 13 december naar Buurtteam Bijlmer-Oost om de kerst in te luiden. Geniet van de creativiteit, gezelligheid en van leuke gesprekken. Er is plek voor maximaal 15 personen. Aanmelden is verplicht.

Buurtteam Bijlmer-Oost
Datum:
13 december
Locatie:
Karspeldreef 1009
Tijd:
13.30-16.00 uur

«

CBK ZO

Zuidoost inspireert

Donderdag 7 december opent Centrum Beeldende Kunst Zuidoost haar nieuwe tentoonstelling Air. Het CBK laat hierbij werken zien van (inter)nationale kunstenaars die het afgelopen jaar deelnamen aan BijlmAIR, het artist-in-residence programma van het CBK.

Uitgangspunt van een BijlmAIR-residency is het maken van nieuw werk dat een relatie aangaat met of reflecteert op Amsterdam Zuidoost. De kunstenaars verbleven in Heesterveld waar het BijlmAIR-atelier is gevestigd. De expositie maakt duidelijk dat de samenleving van Zuidoost (inter)nationale kunstenaars telkens weer op een bijzondere manier weet te inspireren.

De deelnemende kunstenaars van deze editie zijn:
– Black Speaks Back (NL/BE)
– Lard Buurman (NL)
– Monika Dahlberg (NL/KE)
– Jacopo Grilli (NL/IT)
– Hassan Issah (GH)
– Giovanni Jona (SR)
– Patricia Ribas (BR)

Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen. Inloop is vanaf 17.00 uur. RSVP: https://www.eventbrite.nl/…/tickets-opening-air-in…

CBK Zuidoost
Centrum Beeldende Kunst Zuidoost is een centrum voor actuele beeldende kunst met inspiratie uit alle delen van de wereld.

Bij het CBK kun je terecht voor:
• Wereldse tentoonstellingen
• Een diverse kunstuitleencollectie
• Bijzondere educatieprojecten
• Een internationaal en lokaal artist-in-residence programma
• Leuke, betaalbare workshops voor jong en oud
• Kunstwandelingen door de openbare ruimte van Zuidoost
• En nog veel meer! 

Locatie CBK:
Anton de Komplein 120
1102 DR Amsterdam

Meer info: https://www.cbkzuidoost.nl/

«

ZO STAGE

ZO Jazz

Op 1 en 15 december zijn de laatste rondleidingen van het ZOJazz Stage under construction. Aansluitend kan men genieten van de Pop-Up Concerten van Cheyenne Toney en het duo Tjon & de Getrouwe.

Op 22 december luidt ZO Jazz Stage de Kerstdagen in met een prachtig Jazzconcert in Braziliaanse sfeer van Mike del Ferro & Femke Smit.

Lees meer over het decemberaanbod en tickets op: www.zojazzstage.com

«

Zing cirkel

Zing Cirkel

Voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen én hun naasten is er de Zing Cirkel. Samen zingen activeert lichaam en geest. Geen ervaring met zingen is vereist. Iedereen kan meedoen.

De eerstvolgende Zing Cirkel is op 14 november.
Inloop met gratis ontbijt: 10.30 uur
Samen zingen: 11.30-12.30 uur
Napraten: Tot 13.00 uur

Voor meer informatie:
Hans van Amstel
Email: hansvanamstel@odensehuis.nl
Telefoon: 06. 30 48 64 26
Locatie Odensehuis:
Buurtcentrum Holendrecht
Holendrechtplein 38
1106 LP Amsterdam

Overige data Zing Cirkel: 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december

«

wijkkoor ZO +kids

Southeast Community Choir Young

Houd je van samen zingen en performen, van afro, pop, gospel tot opera? Woon je in (de buurt van) Amsterdam Zuidoost? Zing dan geheel kosteloos mee in het Southeast Community Choir Young. Maak kennis met de kracht van muziek en het plezier van samen zingen!

Southeast Community Choir Young betreft een pilotproject vanuit Nationale Opera & Ballet en B! Music School (B!MS) waarin wekelijks koorzang workshops worden gegeven. Professionele muziekdocenten begeleiden jou in het ontwikkelen van jouw muzikale talent waarbij je meerdere genres muziek leert van afro, pop, gospel tot opera.

Het project wordt afgesloten met een eindpresentatie-avond in de wijk. Solisten uit de gospel en de opera zullen zich presenteren voor en vooral mét het koor. Daarvoor zullen tussentijdse optredens plaatsvinden tijdens speciale evenementen in de wijk waar je je talent kunt laten zien aan een publiek. Ook wordt er toegewerkt naar de deelname aan de eindpresentatie van B! Music School en het Kinderkoren-festival Nationale Opera & Ballet op 26 mei 2024. Mocht je hierna graag nog verder willen zingen, zijn er verschillende mogelijkheden.

De zangworkshops starten vanaf woensdag 15 november 2023.

Leeftijdsgroep: 6 t/m 9 jaar, woensdag 16:00-17:00
Leeftijdsgroep: 10 t/m 13 jaar, woensdag 17:00-18:00
Locatie: Heesterveld 35c
Kosten: GRATIS

Kijk op https://www.bmusicschool.nl/southeast-community-choir-young en meld je aan.

«

cbk museumnacht

Museumnacht Amsterdam

Museumnacht Amsterdam is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op elke eerste zaterdag van november. Naast musea die haar deuren openen, zijn er diverse bijzondere optredens en muziekvoorstellingen. De Museumnacht wordt sinds 2000 georganiseerd.

Het idee van de Museumnacht is ontstaan om jongeren van 18 tot 35 jaar kennis te laten maken met musea bij hen in de buurt en zo ook meer bezoekers te trekken. In de loop der jaren is de Museumnacht uitgegroeid tot een evenement dat een breed publiek uit voornamelijk Amsterdam trekt.

De eerste zaterdag van november is gekozen omdat in november de musea de laagste bezoekersaantallen kennen. Ook in Amsterdam Zuidoost zijn diverse musea geopend. Kijk voor meer informatie op: https://museumnacht.amsterdam/home

«

1plus1gratis cultuur

1+1 gratis naar cultuur

Amsterdam bruist van de cultuur en deze maand is er iets speciaals voor jou! De ‘1+1 gratis naar cultuur-actie’ is terug en dat betekent dubbel plezier!

Koop één kaartje voor de bioscoop, theater, museum, club of concert en het tweede kaartje is helemaal gratis. Een geweldige kans om samen met iemand te genieten van de culturele rijkdom van Amsterdam.

Er doen 107 culturele instellingen mee waaronder enkele in stadsdeel Zuidoost zoals:
♦️ Bijlmer Parktheater
♦️ Bijlmerbios 
♦️ Imagine IC
♦️ Kazerne Reigersbos
♦️ OSCAM

Met wie ga jij samen de diverse culturele schatten van Amsterdam verkennen?

Wil je meer informatie over de locaties en hoe je kunt deelnemen aan de ‘1+1 gratis naar cultuur’-actie’?Bezoek dan: www.iamsterdam.nl/1plus1 

«