De Smaakroutes’ is een initiatief van Amsterdamse Bodem en wordt afgetrapt met de Suri Route samengesteld door chef Donovan Kraag. 8 plekjes in de stad waar je lekker Surinaams kunt eten. Niet heel schokkend; maar de meeste restaurants op de route bevinden zich in Zuidoost. We lichten ze hieronder uit.

Yemayá’s Vegan Corner 
Reigersbos 3A

Het eerste vegan restaurant van Zuidoost bevindt zich in het winkelcentrum van Reigersbos. Bij Yemayá’s Vegan Corner maken ze veganistische versies van bekende Surinaamse gerechten en koeken. Zo maken ze een saoto soep, pom en een vegan bojo genaamd ‘Yojo’ welke niet onderdoen voor de varianten gemaakt met dierlijke producten. Bekijk hier het menu.

Een vegan pita pom van Yemayá’s Vegan Corner

Keuken van Linn
Bullewijkpad 39

Bij de Keuken van Linn kun je laten thuisbezorgen of afhalen. Ze hebben typische Surinaamse gerechten op het menu als Bami, Nasi en Saoto soep. Vooral deze laatste schijnt erg goed te zijn. Je moet het wel goed timen, want ze verkopen vaak uit! Bekijk hier het menu.

Pannenkoekerij Gansi met eten van Chef Angela
Geldershoofd 79

Dit eethuis bevindt zich midden op buurtboerderij de Gliphoeve. Chef Angela maakt – naast pannenkoeken – verschillende Surinaamse gerechten met een twist. Eén van de gerechten waar mensen voor blijven terugkomen is haar Telo Deluxe met bakkeljauw, verse cassave, bakabana, gefrituurde uien, pindasaus, tomatenpeper en zuur. Op woensdag en zaterdag serveert ze een uitgebreid menu met meerdere gerechten. Haar menu en openingstijden vind je op Facebook en Instagram.

Chef Angie met haar befaamde Telo Deluxe

Papa Aswa
Laarderhoogtweg 18

Op de 4e verdieping van het Startwell gebouw vind je Papa Aswa. Gasten blijven terugkomen voor de Baka Fowru BBQ — krokant gebakken kip in BBQ saus en de Gamba’s met Jowo saus; Papa’s befaamde zoete, spicy saus. Bij deze gerechten kun je kiezen voor een bijgerecht van nasi, bami, fried rice of cassave frietjes. Ook deze laatste zijn een grote hit! Bekijk hier het menu.

Bekijk hier het artikel van Amsterdamse Bodem en download ook meteen de routekaart.

«