Altijd al nieuwsgierig geweest waar zieke en gewonde in het wild levende dieren zoals egels, zwanen, vossen maar ook vleermuizen terecht komen als u de dierenambulance gebeld heeft? Kom dan zaterdag 22 juni naar de open dag van Vogel- en Zoogdieren opvang De Toevlucht in Amsterdam.

De Toevlucht in Amsterdam werd in 1989 opgericht door Gert Zant en is uitgegroeid tot één van de grotere opvanglocaties in Nederland. Jaarlijks worden er bijna tienduizend zieke en gewonde dieren binnen gebracht. Dierenambulances uit verschillende provincies komen de dieren brengen. Er is dan ook veel te zien: jonge zwanen eendjes kraaien, kauwen, verschillende zangvogeltjes maar er is ook een bever. Er zijn verschillende zoogdieren zoals egels, een marter, vleermuizen en tien jonge vosjes die momenteel opgroeien bij De Toevlucht.

Tijdens de open dag op 22 juni is er een vogelringer en er is een gezellig stalletje met van alles en nog wat. In de middag mogen kinderen traditiegetrouw weer herstelde dieren loslaten in de vrije natuur. Dit is een feestelijk moment.

Kortom er is genoeg te zien op de open dag! Het hek gaat om 11.00 uur open. Kom kijken en maak kennis met de vele dieren die tijdelijk bij De Toevlucht logeren.

De Toevlucht is gelegen in het park de Bijlmerweide tussen de wijken Geerdinkhof en Kantershof in Amsterdam. Voor meer info kijk op www.toevlucht.nl en op www.facebook.com/toevlucht

De Toevlucht
Bijlmerweide 1
1103 RR Amsterdam
020-6001144
info@toevlucht.nl

«