De herfst is volledig ingezet. Het is druilerig en daardoor gaan we maar met moeite naar buiten. Alleen als het echt moet, voor werk, kinderen of de boodschappen. Eigenlijk niet zo best, want een frisse neus halen is hartstikke goed voor ons.

Kunstzinnige wandelroute

Misschien een idee om een wekelijks wandel moment in te lassen? Om het leuker te maken hebben we in dit artikel een reeks podcasts uitgelicht genaamd Kunstroute Zuidoost: Helden van Zuidoost. In deze podcasts hoor je de stemmen van journaliste Noraly Beyer, dichter J├Ârgen Gario en podcast- en radiomaker Jesper Buursink die vertellen over de geschiedenis, hun eigen ervaringen en kennis rondom deze helden en monumenten in Zuidoost. 

In elke aflevering word je aan de oren meegenomen langs de monumenten, standbeelden en kunst gemaakt door verschillende kunstenaars. Denk aan het indrukwekkende verhaal van Anton de Kom, ‘De Boom die alles Zag’ en het Nelson Mandela monument. 

Waarschijnlijk ben je al tig keer langs deze kunstuitingen gelopen, maar zijn ze je niet opgevallen of misschien ken je het verhaal erachter niet. Maak nader kennis met je buurt, de kunst, de kunstenaars en geef je zelf tegelijkertijd een serotonine/vitamine D boost. 

Sounds good, no? Je kunt op Soundcloud alle podcasts beluisteren. 

«