Op vrijdag 13 september komt het Koninklijk Concertgebouworkest met Opening Night naar het Nelson Mandelapark. Die avond viert het orkest de opening van het nieuwe seizoen met een gratis openluchtconcert in het park. Voor dit eenmalige concert in het park heb je geen toegangsbewijs nodig. Zo kan iedereen kennis maken met orkestmuziek.

Vanaf 16.00 uur biedt een open podium ruimte aan artiesten uit het stadsdeel. Om 19:00 treedt het Leerorkest Zuidoost op met leden van het Concertgebouworkest en voormalig leden van het jeugdorkest Young. Om 20.15 begint het Concertgebouworkest. Onder leiding van de Colombiaanse dirigent Andrés Orozco-Estrada speelt het orkest een bont programma vol ritme en dans. Het hele programma is gratis toegankelijk.

De NPO maakt tijdens het concert  tv-opnames. De volgende dag, op 14 september, wordt het concert vanaf 22.15 uur uitgezonden op tv. Meer informatie is te vinden op concertgebouw.nl/opening-night.

«