Manege prins Willem Alexanderloop

Manege Sponsorloop

Trek jij ook je hardloopschoenen aan? Op zondag 17 maart organiseert Vereniging Paardrijden Gehandicapten (VPG) de VPG Sponsorloop op de Prins Willem Alexander Manege in Amsterdam Zuidoost.

Voor fanatieke hardlopers is er een route van 2,5 kilometer in het Gaasperplaspark uitgezet. Start en finish zijn bij de nieuwe paddock van de manege. Voor wandelaars en rolstoelgebruikers is er een route rondom het gebouw van de manege.

Prins Willem Alexander Manege
De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard.

Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste dag in de week helpen en kunnen op dezelfde dag ook zelf rijden.

Op de Prins Willem Alexander Manege zijn achttien pony’s en paarden die de leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige ervaring bieden.

VPG Sponsorloop
Sponsorformulieren kunnen opgehaald worden in de kantine van de Prins Willem Alexander Manege. Voor de start van de sponsorloop krijgen de deelnemers een stempelkaart waarop bijgehouden wordt hoeveel rondjes ze wandelen, rollen of rennen.

Datum
Zondag 17 maart 2024

Tijd
10.30-14.00 uur

Locatie
Prins Willem Alexander Manege
Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuidoost

email
info@pwamanege.nl

Telefoonnummer
020-6979701

Kun je niet meedoen? Kom dan gezellig langs om de deelnemers aan te moedigen en een pannenkoek te eten in de kantine. Tot 17 maart!

«

Winterwandeling

Winterwandeling

Wandel jij ook mee? Op zaterdag 17 februari is het tijd voor de Winterwandeling van Zuidoost Wandelt. Het is een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Het start- en eindpunt is bij Buurthuis De Bonte kraai. Deelname is gratis.

De organisatoren van de Winterwandeling zijn: Voetje voor Voetje, B-Strong2Gether, Stichting ProFor, Wan Piepel, Stichting CuraZo, Circle of Harmonie, Zuidoost Beweegt en Team Sportservice Amsterdam.

Hou je van wandelen? Kom dan vooral langs. Wil je wekelijks wandelen? Meld je dan aan bij één van de wandelgroepen van Amsterdam Zuidoost.

Winterwandeling:
Zaterdag 17 februari 2024

Verzamelen:
10.45 uur

Tijdsduur:
11.00 uur-13.00 uur

Start- en eindpunt:
Buurthuis Bonte Kraai
Kraaiennest 68
1104CD Amsterdam

Meer info:
zuidoostwandelt@gmail.com

«

feest Gein

Feestelijke opening in Gein

Het oude schoolgebouw van basisschool De Ster in Gein krijgt tijdelijk nieuwe bewoners. Buurtplatform Gein, Radio Mart, kinderopvang Swazoom en Zuidoost Academie gaan tijdelijk in het pand zitten. Op donderdag 1 februari is de officiële opening.

Tijdens de opening zijn er verschillende workshops, is er een inspiratiemarkt en kun je meedenken over de toekomst van Gein. Aan de kinderen is ook gedacht. Die kunnen lekker spelen, sporten en geschminkt worden. Kom gezellig langs!

  • Datum: Donderdag 1 februari
  • Tijd: 15.00 tot 18.30 uur
  • Locatie: Woudrichemstraat 8

«

tanja_en_vayhishta

Nieuwjaarsreceptie Stadsdeel ZO

Het dagelijks bestuur en de stadsdeelcommissie van stadsdeel Zuidoost nodigen u van harte uit voor hun nieuwjaarsreceptie. Zij heffen graag samen het glas op het nieuwe jaar, op goede voornemens en nog betere plannen.

De nieuwjaarsborrel is op 25 januari 2024 van 18.45 tot 21.30 uur. U kunt binnenlopen vanaf 18.45 uur. Er zijn hapjes, drankjes en er is muziek. Bewoners en ondernemers van Zuidoost zijn van harte welkom.

Datum:
25 januari 2024

Tijd:
18.45-21.30 uur

Adres:
Anton de Komplein 150
Rondom het stadsdeelkantoor geldt betaald parkeren.

Website:
https://www.amsterdam.nl/contact/stadsloket-zuidoost/

«

Challenge sport

New Year Challenge

Ben je er klaar voor om acht weken te knallen? Om serieus aan de slag te gaan met je lichaam? Misschien wil je wat afvallen, vet verbranden of spiermassa opbouwen en jezelf confronteren met de ‘Before and After’ metingen?

Doe dan mee met de IFT HAPPY NEW YEAR CHALLENGE.
De challenge start zondag 14 januari 2024 om 10.30 uur.

Datum:
Start zondag 14 januari 2024
Tijd:
10.30-12.00 uur
Locatie:
Sportcontrainer Holendrecht
Mijndenhof 1, tegenover basisschool De Brink
Duur:
8 weken (vanaf 2de les: 10.30-11.30 uur)
Meer info:
Dennis Daniels. App of bel 06-53755640

«

schaatsen Amsterdamse Poort

Lekker spelen in de kerstvakantie

Voor extra entertainment in de kerstvakantie opent in de Amsterdamse Poort weer het Winter Speelcafé. Van woensdag 27 december tot en met zondag 7 januari (m.u.v. van maandag 1 januari) kunnen kinderen van alle leeftijden gratis komen spelen.

Op Bijlmerplein 399 (naast de OBA) kunnen kinderen gratis spelen onder begeleiding van hun ouders. Er is een springkussen en kinderen kunnen knutselen, tekenen en (bord)spelletjes spelen. Er is ook een indoor schaatsbaan met gratis schaatsen in allerlei maten.

In het Winter Speelcafé kun je ook lunchen met tosti’s en soep en er is een groot assortiment aan koekjes en cakes. De vintage meubels in het café zijn te koop. De opbrengst hiervan gaan naar The Breakfast Club, een organisatie die 2x per week een gezond ontbijt verzorgd voor basisschoolkinderen in Amsterdam Zuidoost. Ook kunnen kinderen hun oude speelgoed doneren zodat dit een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Het Winter Speelcafé is van woensdag 27 december 2023 tot en met zondag 7 januari dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur. Alleen op maandag 1 januari is het Winter Speelcafé gesloten.

Over Amsterdamse Poort   
Amsterdamse Poort transformeert naar hart van Zuidoost. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via amsterdamsepoort.nl

«

good 4 your hood

Be good 4 your hood

Op donderdag 21 december vindt de uitreiking van de ‘Be good 4 your hood award’ plaats. Het belooft een bijzondere avond te worden.

Be Good voor Your Hood is een initiatief van Stichting Voetballen Voor Veiligheid met als motto: kinderen moeten een veilige omgeving hebben om te groeien en te bloeien. Het doel is om jongeren te motiveren en te inspireren om hun leven positief te leiden waarbij de principes van Voetballen Voor Veiligheid worden gebruikt, te weten: verbinding, bemiddeling, coaching en advisering. Stichting Voetballen Voor Veiligheid organiseert projecten, toernooien en evenementen.

Wat:
Uitreiking Be good 4 your hood award
Locatie:
Bijlmerplein 876
(Oud New Metropolis)
Tijd:
20.00-22.30 uur
Inloop 19.30-20.00 uur
Aanmelden is verplicht:
m.poole@be-ubuntu.nl

«

Disco

Senioren Disco Kersteditie

Trek je dansschoenen aan en kom naar Buurthuis Gein. Op donderdag 14 december vindt voor de tweede keer de senioren disco in het buurthuis plaats. Kom dansen en kom swingen. Kom genieten van een gezellige muzikale avond. Gastspreker is Mike Roseval.

Aanmelden kan bij Merlin Lioe A Joe op telefoonnummer: 06.36378598. Consumptiebonnen voor de hapjes en de drankjes worden tussen 16.30 en 17.00 verstrekt.

Disco Senioren
Datum:
14 december 2023
Locatie:
Buurthuis Gein
Wisseloord 83
Tijd:
17.00-21.00

«

creatief

Creative Crafts in Bijlmer-Oost

Heb je zin in een geweldige middag waarin je kerststukjes kunt maken? Kom dan op 13 december naar Buurtteam Bijlmer-Oost om de kerst in te luiden. Geniet van de creativiteit, gezelligheid en van leuke gesprekken. Er is plek voor maximaal 15 personen. Aanmelden is verplicht.

Buurtteam Bijlmer-Oost
Datum:
13 december
Locatie:
Karspeldreef 1009
Tijd:
13.30-16.00 uur

«