robin-hoed

Housewarming bij OBA Reigerbos

Kunst en cultuur verrijkt je leven. Daarom wil Robin Hoed dat alle mensen de magie van kunst en cultuur ontdekken. Robin Hoed is een educatieve organisatie die kunstzinnige activiteiten biedt.

Bij Robin Hoed kun je aan de slag met tekenen, schrijven, schilderen, mode, video, mediakunst, muziek en theater. De kracht van Robin Hoed zit hem in haar laagdrempeligheid, humor en multidisciplinaire samenwerkingen. Bovendien gebeurt alles met heel veel plezier.

Verbinding
Robin Hoed stelt dat de afstand tussen de verschillende culturen alleen maar toeneemt terwijl mensen juist zoveel van elkaar kunnen leren. Verschil in inkomen, opleidingsniveau en taalbarrières zorgt ervoor dat mensen zich distantiëren van de wijk waarin ze wonen. Hierdoor krijgen ze geen binding met hun buurt.

Robin Hoed wil de omgeving een positieve impuls geven en de kloven dichten. Dit doet ze door volwassenen en kinderen uit te dagen om hun talenten verder te ontwikkelen. Zo groeit iedereen naar elkaar toe is hun stellige overtuiging. Verbinding is hierbij het sleutelwoord. Voor meer informatie: https://www.robinhoedamsterdam.nl/

Datum: 30 september
Tijd: 13.00-15.30 uur
Locatie: OBA Reigersbos
Rossumplein 1, 1106 AX Amsterdam
T: 020-5230900. E: reigersbos@oba.nl

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

«

Nelson Mandela Buurt

Informatiebijeenkomst Nelson Mandelabuurt

Amsterdam Zuidoost krijgt er een nieuwe buurt bij. Tussen de Gooise weg en het Nelson Mandelapark komen ongeveer 700 woningen. Het gaat hierbij om negen woonblokken voor verschillende doelgroepen en huishoudens. Ook komt er een school. De wijk wordt helemaal met hout gebouwd en krijgt de werktitel ‘Mandelabuurt’.

De gemeente maakt eveneens plannen voor de vernieuwing van het Nelson Mandelapark. Er komt meer groen en het stadspark wordt verbonden met het sportpark.

Informatiebijeenkomst
De gemeente heeft een beeldkwaliteitsplan voor de Nelson Mandelabuurt gemaakt. Hierin staan bouwkundige richtlijnen voor de gebouwen. Je kunt van 6 juli tot en met 27 september op het plan reageren.

Op dinsdag 19 september organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over dit plan. Je bent van harte welkom tussen 17.00 tot 20.00 uur. De bijeenkomst is op het Stadsloket Zuidoost, Anton de Komplein 150. Het is een inloopbijeenkomst, aanmelden is niet nodig.

Inschrijven
Het is nu nog niet bekend wanneer je je voor de woningen in kunt schrijven. Als het plan klaar is, selecteert de gemeente een ontwikkelaar die de woningen gaat bouwen. Dat gaat via een aanbesteding. Daarbij vraagt de gemeente meerdere bedrijven een voorstel te doen en kiest dan voor het beste voorstel. De gemeente verwacht dat de woningen op zijn vroegst in 2026 worden verkocht en verhuurd.

Voor meer informatie:

Datum
19 september 2023

Tijd
17.00-20.00

Locatie
Stadsloket Zuidoost

Adres
Anton de Komplein 150, Amsterdam

«

Taste of Zuidoost

Taste of Zuidoost

Op zaterdag 23 september organiseert de Amsterdamse Poort hét foodfestival van Zuidoost: Taste of Zuidoost. Een foodfestival waarbij verschillende keukens van Amsterdam Zuidoost samen worden gebracht. In deze tweede editie van Taste of Zuidoost verkopen veertien ondernemers hun lekkerste gerechten vanuit een foodtruck. Tijdens Taste of Zuidoost ga je op culinaire ontdekkingsreis.

Naast de foodtrucks draaien DJ’s muziek vanuit een oude Volkswagenbus die is omgebouwd tot DJ booth. Tijdens het eten kun je een dansje doen en genieten van hiphop, R&B, Afro en soulmuziek. De jongste bezoekers kunnen zich vermaken op het springkussen. 

Locatie: Groot Bijlmerplein, Amsterdamse Poort
Tijd: 12.00 – 20.00 uur

Over Amsterdamse Poort  
Amsterdamse Poort transformeert naar hart van Zuidoost. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via amsterdamsepoort.nl

«

sport-en-beweegweek-

Amsterdamse Sport- en Beweegweek

Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september zijn er door de hele stad sport- en beweegactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen. Ook Amsterdam Zuidoost heeft een uitgebreid aanbod.

Open je club
Gemeente Amsterdam wil graag dat alle Amsterdammers mee kunnen doen. Daarom heeft de gemeente clubs, verenigingen, stichtingen en commerciële aanbieders uitgenodigd hun deuren te openen om leuke activiteiten aan te bieden. Dit is een goede manier om nieuwe leden aan te trekken en misschien een goed moment om het huidige sportaanbod uit te breiden. Via de Sportkalender kun je zien wat er waar en wanneer te doen is.

Boost
De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op fysieke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op.

Bewegen
Bewegen kan elke dag en overal. Naast sportaanbod wordt er in alle stadsdelen ook beweegaanbod georganiseerd. Op initiatief van Reade, Combiwel, Cordaan, HVO Querido en Arkin slaat de gemeente dit jaar de handen in één om samen nog meer te gaan bewegen. Samen met Team Sportservice Amsterdam en de stadsdelen is er een mooi divers aanbod tot stand gekomen dat te vinden is op www.amsterdaminbeweging.nl.

«

Stadiontour Ajax

Gratis ArenA Stadiontour

De Johan Cruijff ArenA trakteert op Burendag 2023 maar liefst 1000 Amsterdam Zuidoost bewoners op een gratis stadiontour. Op zaterdag 23 september is het stadion van 17.00 tot 21.00 uur speciaal voor hen gereserveerd. Wees er snel bij want vol is vol! Aanmelden kan via deze link

De ArenA stadiontour van ruim een uur gaat langs alle hoogtepunten in de ArenA zoals de Ajax kleedkamer. Bewoners lopen als een echte prof via de spelerstunnel naar de plek waar het allemaal gebeurt: het veld, de dug-outs en de hoofdtribune. In de Ajax Gallery of Fame staan de vele prijzen van Ajax en komen bewoners meer te weten over de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff.

Bewoners kunnen via de ArenA Burendag pagina een timeslot selecteren voor twee personen en ontvangen via de mail de digitale tickets.

Trots
De Johan Cruijff ArenA is er trots op deel uit te maken van Amsterdam Zuidoost en voelt zich verbonden met het gebied en haar bewoners.

Foto: Richard Mouw

«

Dance Connects Kim Doeleman

Dance Connects

De zomervakantie zit er weer op en daarom nodigt de Dance Connects Community iedereen van 50 jaar en ouder uit om te komen dansen, bewegen en elkaar te ontmoeten op de dansvloer.

Van 4 september tot en met 15 december geeft Dance Connects wekelijks hedendaagse danslessen in alle stadsdelen van Amsterdam, Diemen, Zaandam en Amstelveen. De danslessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht conditie, beperkingen en/of financiële situatie.

Iedereen telt mee
Bij de Dance Connects Community draait dansles niet alleen om pasjes leren of om een strakke choreografie. Het gaat erom dat je jezelf versterkt en ontwikkelt, dat je diverse dansstijlen ontdekt en samen plezier maakt. In elke les werk je onder begeleiding van professionele en gespecialiseerde dansdocenten op dynamische wijze aan je houding, balans, coördinatie, conditie en expressie.

Het motto van Dance Connects is dat iedereen mee moet kunnen doen en dat iedereen meetelt. Heb je moeite om de lessen te kunnen betalen? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor korting of gratis lessen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Een proefles is altijd gratis en instromen kan op elk gewenst moment.

Hou jij van bewegen, muziek, actief en creatief bezig zijn én leuke mensen ontmoeten? Wees welkom en dans mee.

MODERNE DANS 60+
Buurthuis Holendrecht
Holendrechtplein 38
Maandag 10.30 – 11.30

DANSMIX 50+
Buurthuis NoLimit
Geldershoofd 80
Donderdag 10.30 – 11.30

Meer informatie vind je op www.danceconnects.nl. Of neem contact op via info@danceconnects.nl of 020-2611058.

Foto: Kim Doeleman

«

Ajax Legends. Painting

George Adegite maakt Ajax Legends mural

Zuidoost street artist George Adegite heeft een indrukwekkende muurschildering in de Johan Cruijff ArenA gemaakt. De mural met vier iconische Ajax legendes is achttien meter breed en werd onlangs onthuld op de Tweede Ring aan de oostzijde van het stadion.

Vier iconen
Matthijs de Ligt, Patrick Kluivert, Marco van Basten en Piet Keizer zijn de vier Ajax legendes die op de enorme illustratie staan afgebeeld met hun jongere zelf. Met de muurschildering willen de Johan Cruijff ArenA en Ajax deze spelers eren. Een aantal van hen heeft samen met vele duizenden supporters onvergetelijke momenten in de Johan Cruijff ArenA beleefd.

George Adegite
George Adegite is een street artist uit Amsterdam Zuidoost. Hij is een bekende illustrator, fashion designer en artdirector. George Adegite heeft een Dutch Creativity Award gewonnen voor ‘SiMSALABiMS’, een strip over de Bijlmer die landelijke bekendheid kreeg.

Bewonderen
Elke wedstrijd kunnen de zesduizend seizoenskaarthouders die op de Tweede Ring Oost zitten de muurschildering bewonderen. Daarnaast zal de Legends mural in de herfstvakantie een aantal keer per dag deel uitmaken van de ArenA stadiontour. Exacte tijden van de Stadiontour worden op een later moment bekend gemaakt. Voor meer informatie: https://www.johancruijffarena.nl/home/

«

grote initiatieven dag

Bezoek de Grote Initiatievendag

Op donderdag 14 september organiseert het Initiatievenbureau weer de Grote – Wij Amsterdam – Initiatievendag. Initiatiefnemers, stadmakers, bewonersgroepen, fondsen en betrokken ambtenaren zijn van harte welkom.  

De Initiatievendag is van 17.30 tot ongeveer 21.00 uur in NoLIMIT, Geldershoofd 80 in Amsterdam Zuidoost. Bij binnenkomst is er een buffet. De afsluiting van het inhoudelijke programma is met een hapje en een drankje om 20.30 uur.

Inspiratie
Het centrale thema is structureel samenwerken aan het versterken van waardevolle initiatieven. Medewerkers van fondsen zijn aanwezig om tips en adviezen te delen. Het is een belangrijk moment om kennis uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en te inspireren.

Wil je weten hoe andere stadmakers in Amsterdam hun initiatief van de grond kregen? Ga dan op 14 september naar de Grote – Wij Amsterdam – Initiatievendag.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via initiatievenbureau@amsterdam.nl
Aanmelden kan via https://initiatievendag23.evenementenorganisatie-amsterdam.nl/page/1339653

«

Sarah-Lee UNTOLD NARRATIVE

Ode aan de Bijlmer

Met deze track wil ze de positieve kanten van de Bijlmer belichten. Ze komt uit de Bijlmer en had nergens anders willen opgroeien. Sarah-Lee is 21 jaar en bracht onlangs haar nieuwe single en videoclip uit: ‘Bims’.

Sarah Lee vindt het een zegen dat ze in de Bijlmer van zoveel verschillende mensen uit zoveel verschillende culturen heeft kunnen leren. De Bijlmer is voor haar dé plek voor creativiteit, cultuur en jonge ondernemers. Haar nieuwe single is een ode aan de Bijlmer, de plek waar ze het grootse gedeelte van haar leven is opgegroeid.  

Bims
Op 25 augustus kwam de track ‘Bims’ met een ondersteunende videoclip uit op de meest bekende streamingkanalen zoals Spotify, Youtube en Itunes. Onlangs was Sara-Lee ook te gast bij Zomertoer op NH-nieuws waar ze vertelde over haar liefde voor de Bijlmer.

Muziek is voor Sarah-Lee een middel voor persoonlijke groei. Ze zou het geweldig vinden om iets meer bekendheid te krijgen zodat ze vaker op kan optreden en daar eventueel ook wat geld mee kan verdienen. Officiële videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=jsa_u2DzwcA

Connect The Dots Movement
Sarah-Lee maakt deel uit van het landelijke muzieklabel en netwerk Connect The Dots Movement (CTD). Dit platform brengt creatieve muzikanten, schrijvers en makers bij elkaar om verhalen te delen en mensen te inspireren. CTD is een onafhankelijke label voor hiphop, reggae en Spoken Word.

Connect The Dots Movement wil op een positieve en inspirerende manier kunst creëren door meer positieve rolmodellen in hun kracht te zetten. CTD doet dit door artiesten met een sociaal-maatschappelijke boodschap een podium te bieden en ze te ondersteunen bij hun talentontwikkeling. 
Voor meer informatie: https://www.ctdmovement.life/

«

hero_heesterveld. Creative community

Ontdek Zuidoost!

Bezoek het Zandkasteel, doe een fietstour of neem een rondleiding. Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. In Amsterdam Zuidoost worden er dit jaar vijf activiteiten rondom een aantal monumenten georganiseerd.

Tijdens de ‘Bims Tour Guide’ maak je kennis met iconische plekken in de Bijlmer. In het Bijlmermuseum krijg je inzicht in de geschiedenis van de Bijlmer terwijl Het Zandkasteel een goed beeld schetst van het heden. Wouter Pocornie (geboren en getogen in de Bijlmer) neemt je mee voor een rondleiding langs de Gouden Leeuw en Groenhoven. Ook kun je Heesterveld Creative Community bezoeken.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Hieronder kun je meer informatie vinden over de activiteiten tijdens de Open Monumentendag in Amsterdam Zuidoost.

«