Op zaterdag 23 september is het weer Nationale Burendag. Actieve buurtplatforms in Amsterdam Zuidoost organiseren daarom verschillende activiteiten. Kom je ook?

Buurten worden leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Initiatiefnemers van Burendag zijn het Oranje Fonds en Douwe Egberts.

Contact
Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.

Burendag maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. Na zo’n eerste ontmoeting is het eenvoudiger om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken.

Activiteiten
Gein

15-17 uur
Bijentuin (hoek Jan Schaefferpad)
Heel Gein Bakt, bijen en egels

Gooioord
13-16 uur
Tent op het grasveld
Spelletjes, fotocollage en ontmoeting

Gravestein/Geldershoofd
14-17 uur
Kinderboerderij Gliphoeve
Spelletjes, dieren en pannenkoeken

Groenhoven
16-22 uur
Groenhoven 650
Duurzaamheid en BBQ

«