Amsterdam Zuidoost krijgt er een nieuwe buurt bij. Tussen de Gooise weg en het Nelson Mandelapark komen ongeveer 700 woningen. Het gaat hierbij om negen woonblokken voor verschillende doelgroepen en huishoudens. Ook komt er een school. De wijk wordt helemaal met hout gebouwd en krijgt de werktitel ‘Mandelabuurt’.

De gemeente maakt eveneens plannen voor de vernieuwing van het Nelson Mandelapark. Er komt meer groen en het stadspark wordt verbonden met het sportpark.

Informatiebijeenkomst
De gemeente heeft een beeldkwaliteitsplan voor de Nelson Mandelabuurt gemaakt. Hierin staan bouwkundige richtlijnen voor de gebouwen. Je kunt van 6 juli tot en met 27 september op het plan reageren.

Op dinsdag 19 september organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over dit plan. Je bent van harte welkom tussen 17.00 tot 20.00 uur. De bijeenkomst is op het Stadsloket Zuidoost, Anton de Komplein 150. Het is een inloopbijeenkomst, aanmelden is niet nodig.

Inschrijven
Het is nu nog niet bekend wanneer je je voor de woningen in kunt schrijven. Als het plan klaar is, selecteert de gemeente een ontwikkelaar die de woningen gaat bouwen. Dat gaat via een aanbesteding. Daarbij vraagt de gemeente meerdere bedrijven een voorstel te doen en kiest dan voor het beste voorstel. De gemeente verwacht dat de woningen op zijn vroegst in 2026 worden verkocht en verhuurd.

Voor meer informatie:

Datum
19 september 2023

Tijd
17.00-20.00

Locatie
Stadsloket Zuidoost

Adres
Anton de Komplein 150, Amsterdam

«