De Amsterdamse Poort wil mensen uit de LGBTQIA+ gemeenschap welkom heten. Daarom heeft het zebrapad dat het Abcouderpad kruist en grenst aan het Bijlmerplein deze week een blijvende upgrade gekregen; de kleuren van de pridevlag werden aan het pad toegevoegd. De Amsterdamse Poort wil hiermee laten zien dat inclusiviteit een belangrijk goed is.

Het regenboogpad is het vierde permanente Pride pad in Amsterdam. De andere paden liggen bij Station Sloterdijk, op het Bos en Lommerplein en in Kraaiennest. Het zebrapad over het Abcouderpad leidt jaarlijks miljoenen bezoekers de Amsterdamse Poort in.

Het aantal mensen dat over het zebrapad loopt, zal de komende jaren groeien want Amsterdam Zuidoost groeit. De komende jaren komen er 40.000 woningen bij. De Amsterdamse Poort wil met het regenboogpad laten zien dat het een winkelcentrum is voor iedereen.

«