Weer of geen weer; het is heerlijk aan de Gaasperplas. Langs de verharde en onverharde wandel- en fietspaden liggen de mooiste verrassende plekjes. Ook kun je er zwemmen, surfen, kanoën en zeilen. Er is een jachthaventje, een indoor speeltuin, een trainingscircuitje en zowel aan de noord- als aan de zuidoever bevinden zich meerdere ligweides en strandjes.

In de zomer vertoeven veel inwoners van Zuidoost aan de Gaasperplas maar ook in de lente, de herfst en de winter weet Zuidoost de plas te vinden. Ondanks de populariteit van de Gaasperplas, kun je er prima je rust vinden. Is het niet in of op de plas dan is het wel in het omliggende Recreatiegebied Gaasperplas.

Gaasperplas
De Gaasperplas is een kunstmatige recreatieplas van 72 hectare aan de zuidrand van Amsterdam Zuidoost. De plas is ontstaan door zandwinning ten behoeve van de bouw van Gaasperdam eind jaren ’60. Het water is op sommige plaatsen vijfendertig meter diep en wordt omgeven door Recreatiegebied Gaasperplas dat 166 hectare omvat.

De zuidoever van de Gaasperplas grenst aan woongebied Gein. Aan de noordoever ligt de flatwijk Nellestein. Het gebied is goed te bereiken doordat metro- en busstation Gaasperplas op loopafstand ligt. Ook met de auto en de fiets is de Gaasperplas goed te bereiken. Parkeerplaatsen zijn er vooralsnog voldoende.

Nuttige adressen
Aan de Gaasperplas is het goed vertoeven. Informatie over activiteiten rondom de plas vind je onder andere via de volgende links:
Kanovereniging Gaasperplas:
https://kvgaasperplas.nl/
Zeilvereniging Gaasperplas:
https://www.zvgaasperplas.nl/
Windsurf-sup-en Zwemvereniging Gaasperplas:
https://wszgaasperplas.nl/
Drakenboot team Concrete dragons:
https://www.concretedragons.nl/

In de komende periode besteedt Zuidoost.nl meer aandacht aan activiteiten op en rondom de Gaasperplas. Mocht je hier informatie over willen delen dan kun je ons bereiken via info@zuidoostcity.nl

«