Zaterdag 24 juni is het tijd voor een nieuwe Zuidoost wandeling! Dit keer een themawandeling. Je wandelt langs allerlei plekken in Amsterdam Zuidoost die een link hebben met de slavernij; het verleden maar ook het heden.

Er is informatie over onder andere Anton de Kom, Tula, hoofddoek binden, Boy Edgar en de Troostboom. Ontdek jouw Zuidoost tijdens deze themawandeling van ongeveer 5 kilometer.

Samenwerking
De themawandeling op 24 juni is een samenwerking tussen onder andere Team Sportservice Amsterdam, Zuidoost Beweegt en de wandelgroepen BStrong2Gether, CuraZo, De Verbinding, Voetje voor Voetje en Wan Pipel.

Bijlmertours, New Metropolis Zuidoost, OBA Bijlmerplein, Stichting Muziekcentrum Zuidoost, het Leerorkest, BIjlmer Sportcentrum en Stichting ProFor zijn ook actief bij deze wandeling betrokken.

Wandelgroepen
Amsterdam Zuidoost kent vele wandelgroepen. Zij wandelen wekelijks door verschillende buurten in het stadsdeel. De wandelgroepen hebben elk hun eigen start- en eindpunt. Beginnende en ervaren wandelaars zijn van harte welkom om aan te sluiten. Wilt u meer informatie over de wandelgroepen, stuur dan een mail naar zuidoostwandelt@gmail.com

Team Sportservice organiseert samen met diverse wandelgroepen 4x per jaar een themawandeling in Amsterdam Zuidoost. De wandeling op 24 juni met als thema Slavernij(verl)(h)eden, volgt na de Winterwandeling door Venserpolder en omgeving en de Lentewandeling door Gaasperdam.

Thema wandeling Slavernij (verl)(h)eden:
Zaterdag 24 juni 2023

Verzamelen:
11:15 uur
Bijlmer Sportcentrum
Anton de Komplein 157
Amsterdam Zuidoost

Vragen en/of aanmelden:
zuidoostwandelt@gmail.com

«