Amsterdam Zuidoost is een speeltuin rijker. Het speelgebied is ook geschikt voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Zeventig procent van de speeltoestellen zijn toegankelijk gemaakt voor iedereen. Zo zijn een aantal toestellen rolstoelvriendelijk en is er gekozen voor kleuren die geschikt zijn voor kinderen met een verstandelijke beperking. 

De speeltuin ligt in het Brasapark aan het Abcouderpad tussen Hakfort en Holendrecht. Het speelgebied is speciaal ontworpen om een plek te zijn waar alle kinderen zich welkom voelen en waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Kinderen kunnen spelenderwijs de wereld verkennen en nieuwe ervaringen opdoen.

Brasapark
Het Brasapark werd vorig jaar maart geopend door toenmalig wethouder Jakob Wedemeijer en stadsdeelbestuurder Dirk de Jager. Het park ligt op het dak van de Gaasperdammertunnel en is drie kilometer lang en vijfenzestig meter breed.

Het Brasapark is volop in ontwikkeling. Het nieuwste park van Amsterdam krijgt twee urban sports-zones die onder andere geschikt zijn voor freerunnen, skateboarden en BMX’en. De tuinen van het park worden mooier aangekleed en er komt ruimte voor kleinschalige horeca, kunstwerken en kleine evenementen.

«