Sporten, bewegen, je lichaamsdelen gebruiken. We weten allemaal dat het heel gezond is voor ons, maar het is een mindset die je moet kweken om het ook daadwerkelijk en vooral consistent te doen. Het mooie is dat je het in ieder geval gratis kunt doen! Dat is al een drempel minder en een reden te meer om het leuk te vinden. Want in Zuidoost vind je verschillende mooie openbare sportvelden waar je in je eentje of met een groep kunt sporten. 

Balsporten

Adidas Veldje’, Holendrecht/Reigersbos

Naast natuurterrein de Riethoek, aan het Reigersbospad, vind je het tot jongeren omgedoopte ‘Adidas Veldje’. Je hebt hier een grasveld met twee doelen waar je kunt voetballen, er is een net gespannen waar je kunt volleyballen of badmintonnen. Ook is er een basketbalveld én tennisbaan! 

Foto: Rishandro Núñez

Tennisbaan, Kraaiennest

Onder het iconische metrostation van Kraaiennest vind je twee tennisbanen waar je een balletje kunt slaan. De tennisbanen zijn omheind met een hek maar je kunt hier gewoon naar binnen lopen.

Basket-, & volleybal / badminton net, Abcouderpad

Aan het Abcouderpad – tegenover de flats Hakfort en Huigenbos vind je een basketbalveld. Ook is er een net gespannen waar je kunt volleyballen of badmintonnen.

Tafeltennis

In het CEC gebouw te Ganzenhoef staan in het Atrium meerdere tafeltennistafels waar je gebruik van mag maken tot het centrum sluit om 22.00 uur. Wel zelf je batjes en ballen meenemen!

Ook op de sportstrook in Venserpolder vind je een tafeltennis tafel. 

Atletiek

Atletiekbaan, Kraaiennest

Onder hetzelfde iconische metrostation van Kraaiennest vind je een atletiekbaan waar je sprintjes kunt trekken. De atletiekbaan is omheind met een hek maar je kunt hier gewoon naar binnen lopen.

Krachttraining / Calisthenics

SportContrainer

Zuidoost telt 5 sportcontrainers waar je op eigen houtje kunt trainen. Er worden ook trainingen georganiseerd waar je je voor een x bedrag kunt aanmelden. Bij een sportcontrainer vind je meestal verschillende bars en ringen waar je waar je aan kunt hangen en krachttraining kunt doen zoals pull-ups, push-ups en handstands. 

Foto: Rishandro Núñez

Er staan sportcontrainers in de volgende buurten;

Skaten

Skatepark, Nelson Mandelapark

In het Nelson Mandelapark heb je een skatepark inclusief rails waar je naar hartelust tricks kunt oefenen.

Foto: Rishandro Núñez

Skatepark DIY, Kraaiennest

Achter de BENU apotheek en naast ‘de grote speeltuin’ vind je een skatepark. Dit skatepark is in 2022 afgemaakt en gebouwd door bewoners/skateboarders uit de buurt. Je vindt hier verschillende skate elementen zoals een quarter pipe, bank to bank met flat rail, flat rail en een slappy curb. 

Adidas Veldje’, Holendrecht/Reigersbos

Op hetzelfde ‘Adidas Veldje’ welke aan het begin van dit artikel is genoemd vind je ook een skatepark met verschillende ramps en rails waar je tricks kunt oefenen. 

Foto: Rishandro Núñez

Sport je liever met anderen en/of binnen? Neem dan eens een kijkje op de website van Zuidoost Beweegt. Hier vind je een overzicht aan (groeps)sportactiviteiten waar je je voor kunt opgeven. 

«