Sinds 2015 wordt er iedere zomer binnen een paar dagen een heus openluchtbioscoop opgetuigd onder het iconische metrostation van Kraaiennest. Groot scherm, comfy stoelen en het feest kan beginnen. Verspreid over een aantal dagen worden verschillende films vertoond, meestal over thema’s rondom POC (people of colour) en andere klassiekers. 

Foto: Bas Bakkenes

Filmpje, hapje, drankje

De Bijlmerbios – sinds 2015 onder hoede van Hans Meiboom – is naast de bekende zomereditie ook jaarrond te bezoeken. Het verzamelgebouw Lola Buitenpost aan Egeldonk 50 is het thuis van Filmhuis Bijlmerbios. Hier kijk je op donder- en zaterdagavonden een film. 

De algemene ruimte wordt afgescheiden van het restaurant en iedereen krijgt een koptelefoon toebedeeld. Je kunt de muziek van het restaurant zonder koptelefoon nog horen, maar dat stoort niet. De film is ook zonder koptelefoon prima te verstaan. 

Er staan verschillende relaxfauteuils en banken opgesteld om in weg te zakken. Je mag een drankje en zelfs het eten van het restaurant meenemen als je dat nog niet op had. Je kunt ook na de film nog een hapje eten. Zo kijk je op relaxte wijze naar een arthouse of Nederlandse film van lokale makers.

Nagesprek 

Bij sommige films/docu’s is er ook nog een gesprek met de makers en/of onderwerpen van de film waarbij er ruimte is om vragen te stellen. Er zijn soms gratis filmvertoningen en voor andere kun je een ticket kopen. Op de website van Bijlmerbios vind je alle films die binnenkort draaien.

Foto: Studiomeiboom

«