Zuidoost telt een hoop buurtcafés die dankbaar bezocht worden door buurtbewoners. Misschien ervaar je een drempel, maar eenmaal binnen laat je dat allemaal achter en kun je net als in iedere andere kroeg een drankje bestellen, sport kijken, biljarten en ouwehoeren met het barpersoneel.

Aquarius

In de plint van de torenflat Klieverink vind je op nummer 63 dit buurtcafé. Aan de gevel wappert trots de vlag van Amsterdam. Dit café is compleet met biljarttafel, gokkasten en natuurlijk drankjes naar hartelust; een buurtcafé pur sang.

Foto: Rishandro Núñez

Eetcafé 100% Zuidoost

Van alle buurten telt Bijlmer Centrum de meeste horeca gelegenheden. Op het Bijlmerplein 367 vind je Eetcafé 100% Zuidoost. In de lente en zomer hebben zij een royaal terras waar je niet omheen kunt. Je kan hier terecht voor een hapje en een drankje alleen of bijvoorbeeld als bedrijfsborrel. Als het écht gezellig is zijn ze in het weekend open tot 03:00 ’s nachts.

Een keertje geen zin om thuis op de bank voetbal te kijken? Loop dan gezellig je buurtcafé binnen want ook dat kan hier!

Jaz Hotel

Nee, je hoeft hier geen gast te zijn om er een drankje of hapje te mogen doen. Gegarandeerd gezelligheid dankzij de hotelgasten en het fijne personeel. Met de Ziggo Dome en de Arena op een letterlijke steenworp afstand kun je hier ten tijde van een event terecht voor een drankje waarbij er vaak ook een DJ plaatjes draait. Meestal is dat van 17:00 – 20:00 en van 22:00 – 00:00. Als het écht gezellig is, gaat het feestje langer door. 

Alleen al om hoe het eruit ziet en de chille zitplekken is het de moeite waard om hier een drankje te doen. 

Foto: Rishandro Núñez

«