De buurthuizen van Zuidoost. Weinig andere gebouwen die zo’n belangrijke functie dienen; sociaal, maatschappelijk, muzikaal, cultureel… Hier kun je heerlijk eten, actief sporten, uitbundig dansen en ijverig oefenen om een instrument te leren bespelen. 

Je kunt hier feesten, vergaderen of fierce op de catwalk stampen tijdens een modeshow van de lokale naaiclub. Er is voor ieder wat wils: jong en oud(er). 

Foto: Rishandro Lacroes

Ontbijtje voor €1,50

Zuidoost telt vijf buurthuizen in de buurten Gein, Holendrecht, Kraaiennest, Ganzenhoef en Bijlmer Centrum. Bij ieder buurthuis – behalve Kwakoe – ontbijt je van ma t/m vrij van 10:00-12:00u voor €1,50. Een volledig ontbijt met pistolet, croissant, beleg, sap, koffie en thee. Klap na je ontbijt je laptop open en je kan er ook nog zitten werken.

Activiteiten

Veel activiteiten in het buurthuis zijn gratis en worden georganiseerd voor en door buurtbewoners. Op de site van Buurthuizen Zuidoost kun je per dag zien wat er in de buurthuizen gaande is. 

Je kunt zoeken naar activiteiten in verschillende categorieën zoals bewegen, creëren, leren, musiceren enz. Dus pak een keer een ontbijtje mee of start een nieuwe hobby bij een buurthuis in jouw buurt!

«