4 oktober 1992 – een datum die bij veel Bijlmerbewoners in het geheugen gegrift staat. Of je in de buurt was, nog kind was, het op TV of de radio volgde of familie had die in de Bijlmer woonde: het is een dag om nooit te vergeten. De Bijlmer was in één klap wereldnieuws.

Programma

Op 4 oktober 2022 herdenken we de doemvlucht van 30 jaar geleden in het CEC gebouw. De herdenking begint in het atrium met een toespraak van Mevrouw Helen Burleson-Esajas. Zij is voorzitter van de stichting Beheer het Groeiend Monument.

Hierna houdt burgemeester Femke Halsema een toespraak gevolgd door de stadsdeelvoorzitter van Zuidoost Tanja Jadnanansing. Daarna zijn er verschillende muzikale optredens en ook nabestaanden komen aan het woord.

Wandeltocht naar ‘De boom die alles zag’

Na het programma in het atrium wandelt de stoet naar het Groeiend Monument voor een minuut stilte en de mogelijkheid om bloemen neer te leggen. Hierna wordt het programma afgesloten.

Iedereen is van harte welkom om de herdenking bij te wonen op 4 oktober 2022 vanaf 16.30 in het CEC gebouw.

Foto: Gemeente Amsterdam

Rampvlucht op NPO 1

Op NPO 1 is er vanaf 29 september een nieuwe serie te zien die vertelt over de mysteries rondom de rampvlucht. Iedere dag (behalve zaterdag 1 oktober) t/m 4 oktober is er een nieuwe aflevering te zien. Bekijk hier de eerste aflevering.

«