De Bijlmerweide – een idyllisch stukje groen achter de buurten Kantershof en Geerdinkhof. Je kunt hier fijn fietsen, dartelen door de ligweides, wandelen met de hond of je geluk en geduld beproeven tijdens het vissen. 

Er is een omheinde kinderspeeltuin waar honden niet mogen komen. Hoef jij je geen zorgen te maken dat je kleine frutsel met een ‘stok’ komt aanlopen. Je kunt in de Bijlmerweide naar hartelust wandelen o.a. door kunstuitingen en er zijn een tiental bankjes verspreid door de weide waar je kunt rusten en genieten van het stille groen, een hapje of drankje in de zon of schaduw. 

Breng jezelf en de kids dichter bij de natuur en ga langs bij Kinderboerderij de Bijlmerweide. Niets leukers dan boerderijbeestjes aaien, uitrazen in de speeltuin en een snack toe. De boerderij is dinsdag t/m zondag te bezoeken van 11:00 tot 16:00. In de kantine kun je ook verse scharreleieren, eigen honing, koffie, thee, frisdranken en snacks kopen. 

In de Bijlmerweide heb je ook het Wagner Schooltuinpark met een leslokaal, grote schuur, kas, kwekerij, kruidentuin en bijenhoek. Deze Schooltuin bestaat al sinds 1977 en hier tuinieren ieder jaar zo’n 500 scholieren. 

Aan het ‘eind’ van de Bijlmerweide vind je een fietsbrug. Via deze brug fiets je naar het Diemerbos: ook een heel fijn park! Lees meer over het Diemerbos in dit artikel. 

«