De markt van Zuidoost reist van plein naar plein, iedere dag van de week (behalve zondag) op een andere plek. Deze markt is er al zo’n 40 jaar en heeft net zoals de Bijlmer veel verandering doorgemaakt. Echter staan er nog steeds heel veel kraampjes die er al ongeveer vanaf het begin bij zijn. 

In deze reeks artikelen zetten we per marktdag op een rij bij welke kraampjes je lekker ‘streetfood’ kunt halen. Er is wat overlap met de andere dagen dus niet alle kraampjes staan hierbij. Lees hier meer over de markt op dinsdag en zaterdag.

Te midden van de winkelstraat in Reigersbos staat op woensdag de markt. Wat kun je hier allemaal proeven?

‘T Stoepje Brood & Banket

Deze kraam staat al 30 jaar op markt en vind je alleen op woensdag (Reigersbos) en zaterdag (Ganzenhoef). Hun dag begint al rond een uur of 4 wanneer ze het brood en alle lekkernijen ophalen bij de bakker. Je vindt hier verschillende soorten ambachtelijk brood, koeken, cakes en taartjes. 

My Snacks Vietnamese specialiteiten

Ook op woensdag vind je deze kraam op de markt. Het is niet te missen: de rode banner met gele letters. Je vindt hier in de vitrine verschillende snacks en sauzen. Je kunt hier terecht voor; 

  • loempia’s met zoete of hete saus
  • Bara
  • Gebakken banaan 
  • Roti rol 
  • Pastei
  • Potjes saus 

De meeste snacks worden ter plekke voor je gefrituurd of even opgewarmd. 

Volendammer vishandel gebakken vis snacks 

Naast verse vis vind je bij de Volendammer Vishandel kraam ook gebakken vissen met verschillende sausjes die je meteen kunt opeten. 

Loempia’s van Do 

Deze loempiakraam staat al sinds 1986 op de markt. Iedere woensdag op de markt in Reigersbos vind je hier vader en zoon die met veel liefde loempia’s serveren aan een grote kring vaste klanten. 

«