“Goedemiddag, wilt u wat te drinken?”

“Kijk rustig even rond en na afloop mag je je favoriete werk kiezen en hier je stem achterlaten. De winnende werken worden volgend jaar op het gebouw hier tegenover tentoongesteld.”

Een uitnodigend en warm welkom bij CBK Zuidoost; expositieruimte, kunstuitleen en winkel waar je kunst van makers – veelal uit Zuidoost – kunt zien. Tientallen bonte werken prijken op de muren en zelfs op de vloer. Bij CBK voel en zie je dat ze staan voor diversiteit, interculturaliteit en talentontwikkeling.

Je kunt een kunstwerk aanschaffen, mocht je dat willen. Je mag er ook eentje lenen. Voor een respectievelijk zacht prijsje per maand hangt jouw favo kunstwerk bij jou aan de muur. Totdat je het zat bent, dan ruil je ‘m in voor een andere. Je kunt ‘m zo onder je arm meenemen!

Bij CBK kun je het hele jaar door terecht voor exposities en openingen. Om de twee maanden vind je hier een nieuwe expositie; dus zo’n 5 á 6 per jaar. Gevuld met werken van makers uit Zuidoost en uit het buitenland. Artist-in-residence heet dat dan ook wel met een paar sjieke woorden.

CBK heeft ook een ruimte bij Heesterveld waar workshops worden gegeven voor jong en oud(er). Hier vind je ook het atelier waar de artist-in-residence kunstzinnig kan kliederen. Aan het eind van het jaar is er steevast de expositie: Toon BijlmAIR waar je kunt zien wat deze artists-in-residence hebben gemaakt.

Ben je benieuwd naar wat je allemaal bij CBK kunt zien en beleven? Bekijk hier de agenda.

«