Laagdrempelig wordt hier letterlijk. Er is namelijk geen drempel, de grote deur staat wagenwijd open en door het ruime karakter van de ruimte wandel je vanaf de straat zo naar binnen. Daarbij zijn de exposities en events doorgaans gratis. Bij binnenkomst staan er medewerkers klaar om je te vertellen wat er op dat moment te zien is.

Open Space Contemporary Art Museum: OSCAM. Een museum in de Bijlmer en een plek voor kunst, mode, design, ambacht & talentontwikkeling. Je vindt hier meerdere exposities tegelijk – meestal in samenwerking met andere instellingen in de stad – wat Zuidoost met de rest van kunstzinnig Amsterdam verbindt.

Aan de hagelwitte muren vind je ook de wisselende expositie Young Oscam Art Kitchen. Een lopend project waar jongeren onder begeleiding van curatoren van Oscam zes weken lang zijn, haar of hun werk mag tentoonstellen. Hoe cool?!

Het programma wordt samengesteld voor en door mensen uit Zuidoost. Representation matters en dat zie je terug in het team en uiteraard het werk dat hier wordt tentoongesteld. Talent uit Zuidoost krijgt hier een podium om hun werk te openbaren aan hun peers en het grote publiek.

Bij OSCAM gaat het niet alleen om het werk van kunstenaars, maar vooral ook het gesprek daaromheen. Het gesprek over kunst, representatie, wie wat mag zeggen, over welke onderwerpen en in welke context.

Tussen het kunst koekeloeren door kun je ook een smakelijk hapje eten bij Red’s Kitchen of Yemaya. Lees hier meer over OSCAM Food.

Loop vooral een keer naar binnen en laat je verrassen. Bekijk het actuele programma.