Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Het thema van 2023 is: Vrouwen in hun kracht – Veilig, overal en altijd. Preventie met het #medestander symbool speelt daarbij een rol want alleen samen kan geweld tegen vrouwen een halt worden toeroepen. Ook in Amsterdam Zuidoost worden activiteiten georganiseerd in het kader van Orange the World.

Community Center Mijehof
Ontdek een dag vol gesprekken, inzichten en steun bij Community Center Mijehof op 29 november 2023. Samen wordt de confrontatie aangegaan met huiselijk geweld en kindermishandeling strevend naar openheid en het creëren van een veilige ruimte voor gedeelde ervaringen. Je kunt je aanmelden bij Maureen op telefoonnummer 0624856796.

Programma 29 november:
09:30 – 11:30: ‘Opvoeden zonder geweld’ – Een ochtendsessie inclusief ontbijt.
18:00 – 20:30: Filmvertoning en nagesprek voor de Indiase gemeenschap met speciale aandacht voor huiselijk geweld. De dag sluit af met een Bollywood dance workshop.
Locatie: Community Center Mijehof
Mijehof 404, 1106HW Amsterdam.

Bouw mee aan een veilige, ondersteunende gemeenschap. Je bent van harte welkom.

«