Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september zijn er door de hele stad sport- en beweegactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen. Ook Amsterdam Zuidoost heeft een uitgebreid aanbod.

Open je club
Gemeente Amsterdam wil graag dat alle Amsterdammers mee kunnen doen. Daarom heeft de gemeente clubs, verenigingen, stichtingen en commerciële aanbieders uitgenodigd hun deuren te openen om leuke activiteiten aan te bieden. Dit is een goede manier om nieuwe leden aan te trekken en misschien een goed moment om het huidige sportaanbod uit te breiden. Via de Sportkalender kun je zien wat er waar en wanneer te doen is.

Boost
De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op fysieke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op.

Bewegen
Bewegen kan elke dag en overal. Naast sportaanbod wordt er in alle stadsdelen ook beweegaanbod georganiseerd. Op initiatief van Reade, Combiwel, Cordaan, HVO Querido en Arkin slaat de gemeente dit jaar de handen in één om samen nog meer te gaan bewegen. Samen met Team Sportservice Amsterdam en de stadsdelen is er een mooi divers aanbod tot stand gekomen dat te vinden is op www.amsterdaminbeweging.nl.

«