De korte film Kids of the Bims van I AM HERE (Max Paschke, Maik Schuster) verkent het verhaal van de Bijlmer. De geschiedenis, boegbeelden en subcultuur tegen de achtergrond van een dreigende gentrificatie. Van de traditionele Surinaamse tot Afro Beat, HipHop en meer. We ontdekken wat het nieuwe geluid van de Bijlmer vormt en hoe het het huidige sociale en culturele Nederlandse landschap beïnvloedt.

“Jonge creatieven worstelen met wat het betekent om Nederlander te zijn in een tijd waarin de spanningen rond immigratie en identiteit op een recordhoogte zijn, in een land dat in conflict is met het eigen liberalisme. Ondanks het onrecht waarmee de generaties voor hen in de buurt worden geconfronteerd, kanaliseert deze ongenaakbare nieuwe generatie hen door middel van een positieve, onverzadigbare creatieve energie. Door ons te richten op het heden leren we over het verleden van de Bijlmer en kijken we kritisch naar de toekomst. Met gentrificatie op zijn hoogtepunt, hoe ziet de toekomst van de Bims eruit?”

Kids of the Bims is de slotfilm van de 5e editie van IN-EDIT. Na de film volgt een Q&A met Maik Schuster, Miguel Ferreira (Mr.Frank) en Angelo Bromet (protagonist). Aangevuld met een LIVE optreden van Amartey!

DATUM: Zaterdag 22 april 2023 | 20:00
BIOSCOOP: Upstairs Melkweg
AUDIO: Engels, Nederlands gesproken / Engels ondertiteld

«