‘Het klinkt wat bombastisch, maar de toekomst van Zuidoost ligt met dit boek letterlijk voor u’, is een zin uit het voorwoord uit het boek ‘De stad van de toekomst; Zuidoost 2040’, geschreven door Daan Dekker. En ik moet zeggen, Daan zit er niet ver naast. Dit boek verwoordt op toegankelijke wijze wat de toekomstplannen zijn voor dit bijzondere stadsdeel.

Het is nadrukkelijk geen verhaal met alleen maar prachtige vergezichten. Want, zoals Daan uitlegt, als hij iets geleerd heeft van zijn eerdere boek ‘De betonnen droom’, over het verleden van de Bijlmer, dan is het dat zulke vergezichten lang niet alles zeggen over het uiteindelijke resultaat.

Daan schetst de toekomst van Zuidoost juist door zijn blik te richten op het heden. Waar zijn alle betrokken partijen nu mee bezig? Naar welk punt op de horizon moet die ingeslagen koers leiden? Natuurlijk mag daarbij groots worden gedroomd, graag zelfs, maar met alleen mooie woorden is het nieuwe Zuidoost nog geen feit.

Benieuwd? Hier vind je een overzicht van locaties waar het boek gratis te verkrijgen is.

Liever een digitaal exemplaar? Dat kan natuurlijk ook:
Klik hier voor het boek.
Klik hier voor de overzichtskaarten waarnaar verwezen wordt.

«