Buurthuis Holendrecht start een nieuw maandelijks evenement: De African Music Lounge met elke maand Afrikaans georiënteerde live muziek. Op 23 februari is de aftrap met Berima Amo & Allstars.

Berima Amo is een Ghanese zanger, bandleider, trompettist, componist en cultureel ondernemer. In 2021 richtte hij de eerste bigband van Ghana op – Osaberima Big Band – waarmee hij een tijdperk van Ghanese bigband highlife muziek (West-Afrikaanse blues) nieuw leven inblies.

De laatste twee jaar beweegt hij zich ook op het klassieke vlak. Zo was hij onderdeel van Music Stages, een samenwerking met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2021 won hij een beurs om een dertig minuten durend stuk voor orkest te componeren. Zijn compositie debuteerde in Muziekgebouw aan ’t IJ.

De All Stars Band is een nieuwe en dynamische band. De band speelt een levendig West-Afrikaans geluid dat authentieke high-life dansmuziek mengt met calypso, funk, R&B, salsa en soulmuziek. Drums, Afrikaanse percussies, gitaren, bas, keyboards, een koperblazerssectie en Berima Amo op trompet en leadzang vormen samen de 9-koppige All Stars Band.

African Music Lounge
Locatie:
Buurthuis Holendrecht,
Holendrechtplein 38

Datum:
23 februari 2023

Tijd:
18.30-23.00 uur

Entree is gratis.

«