Zuidoost is enorm in ontwikkeling. Maar welke kant gaan we op? Daan Dekker heeft met ‘De stad van de Toekomst; Zuidoost 2040’ een prachtig boek geschreven, waarin hij op toegankelijke wijze de toekomstplannen schetst voor dit bijzondere stadsdeel.

Blik op het heden
Het is nadrukkelijk geen verhaal met alleen maar prachtige vergezichten. Want, zoals Daan uitlegt, als hij iets geleerd heeft van zijn eerdere boek ‘De betonnen droom’, over het verleden van de Bijlmer, dan is het dat zulke vergezichten lang niet alles zeggen over het uiteindelijke resultaat.

Daan schetst de toekomst van Zuidoost juist door zijn blik te richten op het heden. Waar zijn alle betrokken partijen nu mee bezig? Naar welk punt op de horizon moet die ingeslagen koers leiden? Natuurlijk mag daarbij groots worden gedroomd, graag zelfs, maar met alleen mooie woorden is het nieuwe Zuidoost nog geen feit. Download hier de pdf van het boek!

Podcast
Van het boek is een podcast versie gemaakt. Ingesproken door Tanja Jadnanansing en Kiddo Cee. Woensdag 12 april is de podcast feestelijk gelanceerd in de Kazerne van Reigersbos.

Gratis te verkrijgen
Het boek is gratis te verkrijgen bij de volgende uitgiftepunten in Zuidoost:

Mocht het boek hier niet meer voorhanden zijn, dan is het op te halen bij De Entree 300 in Amstel III.

‘De stad van de Toekomst’ is ook verkrijgbaar in het Engels.