In geen enkele andere foodhall in Nederland vind je zoveel verschillende cuisines bij mekaar als bij de World of Food (WOF) in Develstein. In deze omgebouwde garage vind je binnen een paar stappen smaken uit bijna alle continenten. Een gastronomische weerspiegeling van (een deel van) de inwoners van de Bijlmer. 

Sloop

Ten tijde van schrijven van dit artikel kwam het bericht naar buiten dat de garage Develstein naar alle waarschijnlijkheid in het najaar van 2023 gesloopt zal worden. Een aantal ondernemers hebben al ander onderkomen gevonden in bijvoorbeeld de Shopperhal. Voor een groot deel van de ondernemers is de toekomst nog onzeker. Als je nog van plan was om langs te gaan of nog één keer bij dat ene tentje wil eten: nu is het moment.

Foto: Rishandro Núñez

Een smaakvolle garage

Het leuke van een foodhal als World of Food is dat je je niet hoeft te beperken tot één keuken. Neem een johnny cake (Curaçao) en kelewele (Ghana) als voorgerecht, een nasi (Suriname) met kip als hoofdgerecht en drink daar een overheerlijke Mango Lassi (India) of Dawet (Javaans Surinaams) bij. En voor de liefhebbers: toetjes vind je hier ook!

Foto: Rishandro Núñez

Waar je bij foodhallen in andere delen van Amsterdam vaak overpriced eten vindt en de porties klein zijn; is dat hier niet het geval. Het eten is redelijk geprijsd en de porties huiselijk groot. In Zuidoost maken de mensen geen grap met hun eten. Hier zit liefde, passie, bloed, zweet & tranen in. En dat proef je. De smaakcombinaties rechtstreeks vanuit het hart van het land of de streek waar het gerecht vandaan komt. 

Foto: Rishandro Núñez

Street Food at its Finest

Het is en blijft een oude garage dus de zitplekken zijn niet heel fancy maar prima voor een snelle hap. Er zijn op beide verdiepingen een aantal zitplekken waar je je maaltijd ter plekke kunt opeten. Ook handig met kinderen!

Foto: Rishandro Núñez

Dus, ga vooral langs nu het nog kan en support deze ondernemers!

«