Vier dagen muziek in oude en nieuwe wijken

Tijdens de zesde editie viert de Muze van Zuid vier dagen een muzikale ontdekkingstocht in verschillende nieuwe wijken: Olympiabuurt, Sarphatipark en huizen daaromheen. Muze van Zuid trekt verder zuidwaarts dan ooit: Amstelpark en Zuidoost.

Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Ze spelen als vanouds klassiek, jazz en bijzondere volksmuziek in de Concertgebouwbuurt, rond het Vondelpark, rond het Roelof Hartplein, in De Pijp en de Diamantbuurt.

Ze gaan deze editie nog dieper de wijk in. Ze brengen muziek naar mensen met een beperking (in samenwerking met zorginstellingen). Ze bereiken mensen die zich een bezoek aan de reguliere zalen niet meer kunnen permitteren. Het festival brengt livemuziek in buurtcentra, op straten en pleinen op hoog niveau voor een betaalbare prijs.

Muzikale wandelingen

Loop tijdens het festival mee met de muziekwandelingen. De gidsen ontvangen je buiten op een mooie plek, bijvoorbeeld de Obrechtkerk of het Groengemaal in het Sarphatipark. vandaar gaat de wandeling via lommerrijke parken en straten richting het concert, terwijl de gids mooie verhalen en anekdotes vertelt over musici, componisten en het muziekleven van Amsterdam.

Naast de vertrouwde huisconcerten en muziekwandelingen in de Concertgebouwbuurt zijn er ook concerten in De Pijp. Nieuwe podia zijn onder meer gevonden in het Sarphatipark en de prachtige huizen daaromheen. Bovendien brengen we voor het eerst muziek in en rond de Willem de Zwijgerkerk in de Olympiabuurt en trekken we op donderdag 14 september verder zuidwaarts dan ooit, tot aan de Amstel en Zuidoost.

Wil je meer weten, bekijk en lees het uitgebreide programma op De Muze van Zuid. Kaarten voor deze editie koop je via deze link, of volg het festival op een van de social kanalen Facebook, Instagram en Twitter.

Gegevens

Wanneer

12 september - 15 september 2024

Locatie

Diverse locaties in Amsterdam Zuid
Museumplein
1071 RK Amsterdam

Openingsconcert Amsterdam 750 – Verliefd op onze stad