Zag een adem, hoorde een licht

Een installatie van Kevin Osepa (1994, Willemstad, Curaçao) en werk uit het archief van fotograaf Hannes Wallrafen (1951, Mönchengladbach, Duitsland).

Rond de tentoonstelling worden publieke evenementen gehouden. Zo is er op 11 mei een Kunstcafé waarin beide kunstenaars praten over hun kunstpraktijk.

Verhalen vertellen met een link naar herinneringen, geschiedenis, cultuur en identiteit verbindt het werk van deze twee kunstenaars. Een gemeenschappelijke bron vonden zij in de geluidsfragmenten die Wallrafen opnam in Curaçao in het jaar dat hij blind werd. Deze vormen het uitgangspunt voor het nieuwe werk van Osepa. Hij neemt de geluiden van 2004 mee naar het eiland en gaat op zoek naar een nieuwe kijk op de culturele identiteit daar, door de geluiden te delen en gesprekken te voeren met mensen die vaak onzichtbare perspectieven hebben. Perspectieven die ondervertegenwoordigd zijn binnen de gemeenschap. De persoonlijke anekdotes vertaalt hij naar kunst. Geluid blijkt de aanjager van herinneringen van de Curaçaose gemeenschap, die in een gelaagde installatie met foto’s, films en geluid zichtbaar worden gemaakt.

De tentoonstelling is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking door middel van een Guide ID begeleiding in de tentoonstelling bij CBK Zuidoost en er is een reliëf 2,5D print van Daphne Wagenman naar een foto van Kevin Osepa om deze foto te kunnen voelen. De buitententoonstelling op het Hoekenrodeplein voor station Amsterdam Bijlmer ArenA is toegankelijk gemaakt d.m.v. Navilens QR codes.

Het werk bij Station Bijlmer ArenA is 24 uur per dag te zien, bij CBK Zuidoost tijdens openingstijden.

Gegevens

Wanneer

25 april - 30 juni 2024

Openingstijden
woensdag 11:00-17:00
donderdag 11:00-17:00
vrijdag 11:00-17:00
zaterdag 11:00-17:00
zondag 10:00-17:00

Locatie

CBK Zuidoost
Anton de Komplein 120
1102 DR Amsterdam

Get naked – Theater Talk door Marjorie de Cunha