ZO=Zuidoost

Veel bewoners wonen met trots in Zuidoost, maar er zijn dingen die beter kunnen. Daarom willen we de komende jaren samen met elkaar meer kansen creëren voor jongeren, de leefbaarheid in de wijk vergroten en Zuidoost veiliger maken.
Het Masterplan is er om met elkaar te werken aan verbeteringen op het gebied van wonen, werken, onderwijs en veiligheid – nu én in de toekomst.

In het Masterplan staan vijf thema’s centraal: participatie, onderwijs, veiligheid, wonen en werken. Per thema ontwikkelen we, waar mogelijk in samenwerking met bewoners, activiteiten en plannen om de ambities te realiseren.

Het Masterplan Zuidoost is gemaakt door partijen die actief zijn in Amsterdam Zuidoost: bewoners, scholen, woningbouwverenigingen, welzijnsinstellingen, politie, justitie, kunst- en cultuurinstellingen, bedrijven, ondernemers, de Rijksoverheid en de gemeente Amsterdam. Samen noemen we ons Zo=Zuidoost en investeren we in de toekomst.

Meer lezen over het Masterplan.

OSCAM

Open Space Contemporary Art Museum: OSCAM. Een museum in de Bijlmer en een plek voor kunst, mode, design, ambacht & talentontwikkeling. Je vindt hier meerdere exposities tegelijk – meestal in samenwerking met andere instellingen in de stad – wat Zuidoost met de rest van kunstzinnig Amsterdam verbindt.

Meer OSCAM.

CBK

CBK Zuidoost is al meer dan 30 jaar dé plek voor actuele beeldende kunst vanuit een interculturele, inclusieve invalshoek. Brengt een breed publiek op verschillende locaties in contact met kunst van nu.

CBK onderzoekt, werkt samen, koopt aan, produceert tentoonstellingen, stimuleert art-making en educatieve programma’s en nog veel meer.

Loop binnen voor een prachtige kunstuitleencollectie (en neem gelijk een werk mee voor boven de bank), schrijf je in voor workshops en kijk je ogen uit in de cadeauwinkel.

Ga naar CBK Zuidoost.  

Headerbeeld: © Hans Meiboom

Zuidoost woont

Woonplatform met als doel de vraag naar betaalbare woonruimte en het aanbod van nieuwbouwwoningen in Amsterdam Zuidoost beter op elkaar af te stemmen. Het gaat op het Woonplatform om alle nieuwbouwwoningen met een lage huur, middeldure huur én nieuwbouw huurwoningen in de vrije sector.

Bekijk het aanbod op Zuidoost woont.

decorative image
decorative image

OSCAM

Geschreven op: 10 mei 2022

decorative image

CBK

Geschreven op: 10 mei 2022

decorative image
decorative image