Van voetbaltoernooi tot festival

Kwakoe begon in 1975 als kleinschalig voetbaltoernooi om de jeugd in de Bijlmermeer die niet op vakantie kon gaan toch een leuke zomer te bezorgen. Al snel groeide Kwaku uit tot een competitie waar niet alleen gevoetbald werd, maar waar eten en drinken een belangrijke plaats innam. Het festival is vooral bekend om de sfeer en zijn er naast het voetbal tal van andere activiteiten zoals debatten, lezingen, dansworkshops, missverkiezingen en muziekoptredens. 

Kwaku Summer Festival is een van de grotere festivals in Nederland en een van de grootste evenementen in Amsterdam, waar jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers op afkomen. Het festival brengt culturen samen en zorgt voor een mooi geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Smaken in overvloed

Het grote aantal stalletjes met eten en drinken is een van de grote trekpleisters voor vele bezoekers. Hier bestel je de lekkerste exotische drankjes, Surinaamse spareribs, pittige Koreaanse taco’s en andere Aziatische, Afrikaanse, Caribische en Zuid-Amerikaanse gerechten.

Roze Kwaku

Op de laatste zondag in juli kleurt Kwaku roze. Roze Zondag staat bekend als een van de meest extravagante dagen van het Kwaku Summer Festival, waar LHGBTQI +en hetero publiek op af komt voor een cultureel spektakel. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het Roze Kwaku event deel uit maakt van de Amsterdam Gay Pride programmering. Bekijk de website van Kwaku Summer Festival voor kaarten en meer informatie.

Gegevens

Wanneer

15 juli - 5 augustus 2023

Locatie

Nelson Mandelapark
1102 BX AMSTERDAM

Buurtcamping