Naast de flats Geldershoofd en Gravenstein op Egeldonk 50 vind je de voormalige crèche en broedplaats Lola Buitenpost. Tevens het (tijdelijke) thuis van Restaurant Elixer. Je kunt hier terecht voor een heerlijk driegangendiner, daghap maar ook een biertje of een kop koffie. Alleen of met (goed) gezelschap. 

Restaurant Elixer gebruikt lokale ingrediënten uit eigen tuin, kippenren en van verschillende leveranciers door heel Nederland. Bourgondisch genieten doe je bij Elixer binnen in het knusse restaurant of op het terras temidden van een groene oase. Heb je een lunchafspraak of zin in een lekkere cocktail? Ook dan kun je hier terecht. 

Zoals zoveel initiatieven in de Bijlmer zit ook dit restaurant in een tijdelijke ruimte. Zij moeten vanaf september 2023 wijken voor nieuwbouw, waar zij gelukkig wel vanaf 2027 een vast plekje krijgen. Inclusief tuin en multifunctionele centrale ruimte. Hoera! 

Voor nu zijn ze hard op zoek naar een andere locatie om zich vanaf september te kunnen huisvesten. Je kunt nu dus nog gegarandeerd genieten van een lekkere maaltijd bij Elixer dus boek gauw een spot. 

En als je er dan toch bent, kijk meteen een filmpje in het Film(t)huis van Zuidoost.

«