Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

Over ZO!

Amsterdam Zuidoost krijgt steeds meer hart en ziel. Gelegen tussen het Groene Hart, het IJmeer en op steenworp afstand van het stadshart van Amsterdam biedt Amsterdam Zuidoost een uitstekende combinatie van wonen, werken, winkelen, sporten en entertainment. Het stadsdeel is groen, betaalbaar, er is ruimte en alles is zeer goed bereikbaar via weg, metro, spoor en luchthaven Schiphol.

Veel hoogbouw heeft plaatsgemaakt voor aantrekkelijke en betaalbare nieuwbouw in het meest groene stadsdeel van Amsterdam met onder andere het Mandelapark met zijn vele sportvoorzieningen, het Gaasperpark en in de nabije toekomst het nieuwe park bovenop het tunneldak van de A9 dat alle parken verbindt.

Het prachtige nieuwe station Bijlmer ArenA van internationale allure is het hart Amsterdam Zuidoost met zijn 80.000 bewoners uit 130 verschillende culturen en zijn 50.000 forensen. Grote werkgevers als het AMC met 8000 werknemers en internationale bedrijven zoals ING bank, Endemol Shine en Tesla hebben in Amsterdam Zuidoost hun hoofdzetel. Het huidige kantorengebied zal de komend jaren transformeren tot een gemengd woon-, werk- en recreatiegebied. Entertainment en Health & Well Being zijn de twee hoofdthema’s voor deze omgeving.

Amsterdam Zuidoost is dé nationale hotspot voor muziek, entertainment en grote evenementen. Alle grote sterren van de wereld treden hier op. Van U2 tot Lady Gaga en Beyoncé tot Pearl Jam in de Amsterdam ArenA, de Ziggo Dome of AFAS Live. Het talent uit de Bijlmer weet ook steeds vaker de weg te vinden naar de grote podia. Het intieme Bijlmer Parktheater is een belangrijke broedplaats voor lokaal talent. Festivals als Amsterdam Open Air, Gaasper Pleasure en Kwaku Summerfestival zijn jaarlijks terugkerende succesvolle evenementen.

Veel hotels en restaurants hebben zich de afgelopen jaren in het stadsdeel gevestigd en steeds meer toeristen vinden hun weg naar Zuidoost. De vele wereldkeukens van Amsterdam Zuidoost dragen bij aan de couleur locale en komen samen bij Foodcourt World of Food, de ArenA Boulevard, de Shopperhall en de Foodstrip.

In ArenA Poort is het uitstekend shoppen met zijn vele winkels en lekkere broodjeszaken. De megastores aan de ArenA Boulevard,  Villa ArenA, Décathlon, Perrysport, Mediamarkt, Esprit Outlet en Prénatal zijn populair.

Zuidoost huisvest Ajax, de bekendste voetbalclub van Nederland in haar thuishonk de Amsterdam ArenA. Er zijn in het sportminnende Amsterdam Zuidoost tal van topsport voorzieningen zoals het Bijlmer Sportcentrum, diverse golf courts en het Mandelapark met meerdere voetbalvelden, een atletiekbaan en skatepool. De Bijlmer is ook een vijver voor sporttalent: van voetbal tot honkbal vindt talent zijn weg naar internationale sportevenementen en clubs.

Grote onderwijsinstellingen als de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Universiteit van Amsterdam (UvA), het ROC van Amsterdam zijn gevestigd in Amsterdam Zuidoost en bieden leerplekken aan duizenden studenten. Steeds meer studenten wonen ook in Amsterdam Zuidoost.

Samen met 25 organisaties, bedrijven en de overheid als partner, maakt ZuidoostPartners zich sterk voor alle ontwikkelingen en een beter en mooier Amsterdam Zuidoost. Tot ZO!

Henk Markerink
Voorzitter Zuidoost Partners