Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

Festival Los in Reigersbos

 • On 29 augustus 2019
Op zaterdag 28 september is het landelijke Burendag. Op die dag vindt de tweede editie van Festival Los in Reigersbos plaats. Het is een multicultureel festival voor en door bewoners. Er staan diverse activiteiten op het programma voor jong en oud waaronder marktkramen, zang, dans, modeshow, sport en spel. Dit wil je niet missen dus […]
Read More

Oproep: ontwerp Hoptille en Haardstee!

 • On 15 juni 2018
De buurten Hoptille en Haardstee in Bijlmer Centrum zijn in ontwikkeling. Stichting De Gezonde Stad roept samen met Stadsdeel Zuidoost, Ymere, Eigen Haard, Buurtwerkkamer De Handreiking buurtbewoners op om gezamenlijk achter de tekentafel te zitten om de buurt vorm te geven. Bewoners kunnen verschillende ideeën aandragen, zoals een buurtmoestuin, kunstwerken op gevels, de inrichting van […]
Read More

Gé Ruijfrok Amsterdammer van het Jaar?

 • On 5 januari 2018
Gé Ruijfrok, ‘de vrouw van de boekjes’, begon zo’n tien jaar geleden in Amsterdam Zuidoost met haar Stichtingen en is nu genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar 2017. Wat begon als een klein project in Amsterdam Zuidoost om ervoor te zorgen dat ieder kind een eigen boek krijgt met zichzelf in de hoofdrol, is uitgegroeid […]
Read More

Schaap met 5 Poten bezingt Bijlmermeer

 • On 1 juli 2016
Soms ontdek je als citymarketeer een pareltje uit vervlogen tijden. Tijdens het Zuidoost toerisme symposium Cities & Visitors toverde Parooljournalist Patrick Meershoek tijdens zijn presentatie dit lied uit de oude doos. Luister naar het prachtige - Bijlmermeer - uit 1969.
Read More

Crowdfunding Kleiburg Brouwerij succes!

 • On 4 mei 2016
Amsterdam Zuidoost krijgt zijn eigen brouwerij. Met de 80.000 euro van grote investeerders is het startkapitaal van bijna drie ton bij elkaar. Eind mei begint de bouw van de brouwerij op een kavel nabij de Ikea in AmsterdamZuidoost.
Read More

Fatu schenkt 22.000 Euro aan talent

 • On 24 maart 2016
Het Stand Up Comedy programma FATU van het Bijlmerparktheater onder leiding van Jeffrey Spalburg bestaat 10 jaar en dat werd onlangs gevierd in een uitverkochte HMH in Amsterdam Zuidoost. Dat leverde een verrassend en mooi cadeau op voor jong talent in Amsterdam Zuidoost.
Read More

Vrijwilligers voor het voetlicht

 • On 21 december 2015
Mikel Wood, Sven Rutten, Ryan van Heynegen, Leila Azzam, Ricardo Vyeet, Yvonne Penig, Erik Veltenaar, Gerda Faerber en Moses Alagbe zijn de winnaars van de Vrijwilligersawards 2015. Zij ontvingen hun award op vrijdag 11 december tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersdag. De avond werd gehost door Sylvana Simons.
Read More

Eerste Minibieb

 • On 9 november 2015
De eerste Minibieb van Gein is een feit, dankzij een paar betrokken bewoners, het stadsdeel en het Buurthuis Gein. Vanaf vandaag hangt bij de ingang van het buurthuis in Gein een mooie boekenkast.
Read More

Natuur in Zuidoost

 • On 5 oktober 2015
De uit Zuidoost afkomstige natuurfotograaf Martijn de Jonge heeft de entree van de Openbare Bibliotheek aan de Frankemaheerd voorzien van grote natuurfoto's. De 5 werken beelden Haas, Vos, Ransuil en IJsvogel.
Read More

Lentelammetje Gliphoeve dol op kip

 • On 20 april 2015
Bij kinderboerderij Gliphoeve vlakbij Metrostation Ganzenhoef is een lammetje geboren dat dol is op kip. Hij (of is het een zij?) kan er maar niet genoeg van krijgen, maakt de gekste sprongen en voelt zich kiplekker.
Read More

Virgil Tevreden helper en held

 • On 27 januari 2015
Virgil Tevreden, oprichter van Stichting 'Jongeren die het Kunnen', wordt op 7 februari in het SBS6 programma 'Wie Goed Doet' in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot Held van Amsterdam Zuidoost.
Read More

Ieder kind een eigen boek

 • On 15 september 2014
10% van de kinderen van 8 jaar op de Nederlandse basisscholen kan niet lezen. Deze kinderen lopen daardoor een leerachterstand op die nooit meer wordt ingehaald. De Stichting Ieder Kind Een Eigen Boek uit Amsterdam Zuidoost geeft kinderen een persoonlijk boek.
Read More

Brazilianen kleuren de Bijlmer

 • On 13 augustus 2014
RUA is een platform voor straatkunst en werkt voornamelijk met Braziliaanse kunstenaars. Momenteel worden de ingangen van de Hoptille flats in de H-Buurt, de flat Hofgeest en het viaduct aan het Abcouderpad en nog enkle projecten in Zuidoost verrijkt met prachtige muurschilderingen.
Read More

Zuidoost in kerstsfeer

 • On 20 december 2013
Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema heeft op het 'klein' Bijlmerplein de lampjes van één van de negen kerstbomen in de ArenAPoort ontstoken. Tijdens dit officiële moment trad een koor op van 300 operazangers en -zangeressen van De Nederlandse Opera en hebben bewoners hun wensen uitsproken voor 2014.
Read More