De kracht van zusterschap

Geïnspireerd door het werk van de iconische Ghanese feministische schrijver Ama Ata Aidoo nodigen we schrijvers en artiesten uit om te praten over het thema ‘Zusterschap In Verzet’. Samen reflecteren we op de kracht van zusterschap in tijden van slavernij, maar ook in het heden waar nog vele littekens zichtbaar zijn. Wat nemen we mee en wat laten we achter?

Het herdenkingsjaar slavernijverleden staat in het teken van luisteren en erkennen. Zus ‘n Zo wil vooral de stemmen en verhalen van vrouwen rondom deze geschiedenis belichten. Wie waren zij? Hoe hebben zij bijgedragen aan het verzet? Wat is hun nalatenschap?

Over Zus ‘n Zo

Zus ‘n Zo is een literair platform voor intersectioneel feminisme dat het werk van vrouwen en gender-nonconforming mensen centraal stelt en toegankelijk maakt voor een breed publiek. Met het platform wil Zus ’n Zo intersectioneel feministische literatuur onder de aandacht brengen: we schijnen ons licht op de verhalen en stemmen van feministische schrijvers van kleur. Wil je meer weten over Zus’n Zo bezoek de website.

 

Gegevens

Wanneer

15 maart 2024

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

Zus ‘n Zo Festival Leest XL Zus ‘n Zo