Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Young OSCAM

28 december 2020 - 14:00 - 30 december 2020 - 18:00

OSCAM presenteert Young OSCAM Winter Activiteiten in het kader van Midwinter Mokum. Young OSCAM heeft een programma samengesteld waarmee jongeren tussen de 10 en 23 jaar worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met zowel hun mentale als fysieke gezondheid in een creatieve omgeving.

De activiteiten zijn gekoppeld aan de huidige tentoonstellingen en programma’s die in OSCAM te zien zijn: ‘OSCAM AIR x HVA’, ‘BLKNWS’ en ‘Bout It #2’. Vanwege de nieuwe maatregelen is het programma volledig online te volgen.

Yoga

Uit onderzoek blijkt dat yoga en mindfulness stress verminderen, de flexibiliteit verbeterd en bijdraagt aan een gezond immuunsysteem. De yogi’s van Uprising Yoga & Lifestyle presenteren  een mindfulness training gevolgd door een korte yogales. Er is ruimte voor het stellen van vragen en er wordt door de docenten meegekeken om na te gaan of de uitleg goed wordt toegepast.

Chess

Ouderwetse bordspellen lijken steeds minder van deze tijd, terwijl dit juist goede middelen zijn om in het hier en nu te bevinden en te ontspannen. Bij de activiteit chess legt Eben Badu de jongeren de basis uit van schaken en is er ruimte voor de jongeren om het spel te leren spelen.

Film

Tijdens film wordt de video-installatie BLKNWS van kunstenaar Kahlil Joseph laen zien. Joseph presenteert een 2 kanaals. ‘nieuwsuitzending’ die continu, in real time wordt vernieuwd. In deze uitzendingen worden bestaande nieuwsbeelden afgewisseld met door Joseph gefilmde scenes en ‘found footage’, beelden van zwarte cultuur die hij overal vandaan plukt. De getoonde beelden vervagen de grenzen tussen kunst, journalistiek, ondernemerschap en culturele kritiek, waardoor BLKNWS zich manifesteert als een kritische analyse van de wijze waarop raciale kwesties en storytelling botsen met onze huidige informatiesystemen.

Voorafgaand de vertoning gaan Akwasi en Gianni Grot met de jongeren in gesprek over televisie maken.

Meer informatie en aanmelding klik op deze link.

Gegevens

Begin:
28 december 2020 - 14:00
Einde:
30 december 2020 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam Zuidoost + Google Maps