Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

#VoteForwardNL in Bijlmer Parktheater

28 februari 2019 - 20:00

De Tweede Kamer bestaat uit 150 zetels. 150 zetels en nul Afro-Nederlandse politici. Gezien de omvang van de Congolese, Ghanese, Nigeriaanse, Somali, Curaçaose, Soedanese, Surinaamse, Eritrese, Bonairiaanse en andere Afro-Nederlandse gemeenschappen is dit belachelijk. Überhaupt, maar vooral als we kijken naar hoeveel gevestigde, linkse partijen spreken over anti-racisme en ‘diversiteit’. Hoe zorgen we ervoor dat de Tweede Kamer na de aankomende verkiezingen van 17 maart 2021 bestaat uit een inclusieve groep volksvertegenwoordigers? Zes community organizers uit zowel de Randstad als het noorden, oosten en zuiden van Nederland gaan hier tijdens #VoteForwardNL met elkaar en het publiek in gesprek.

Tijdens deze avond die vernoemd is naar één van de mobilisatiecampagnes, blikken we terug op deze actie en soortgelijke initiatieven. Daarnaast kijken we naar een aantal (uiteraard niet alle!) strategieën en acties om een groter deel van de Afro-Nederlandse gemeenschappen te mobiliseren.

 

Dit event is onderdeel van Voices, onze serie talkshows. Waar BPT Unpacks zich sterk verdiept in politieke en gepolitiseerde kwesties, bidet Voices meer een introductie van de onderwerpen die de realiteiten van onze gemeenschappen vormen.

Gegevens

Datum:
28 februari 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,