Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verzamelbijeenkomsten Imagine IC

2 november - 19:00 - 20:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 19:00 on day First of the month, repeating until 31 december 2020

Na het succes van de verzamelbijeenkomsten via de radio tijdens de corona periode waarin het huis van OBA Imagine IC op het Bijlmerplein 393 dicht moest, gaat Imagine IC vanaf oktober verder met radio maken met een eigen show.

Elke eerste maandag van de maand een radioshow genaamd ‘een ander perspectief’ bij Radio Mart tussen 19.00 en 20.00 uur. In deze maandelijkse uitzending gaat Imagine IC in gesprek met mensen in Amsterdam Zuidoost rondom thema’s die er spelen. Ze zijn zeer geïnteresseerd in de verschillende perspectieven en Imagine IC nodigt graag uit om in te bellen. Dat kan door tijdens de uitzending te bellen naar 020 471 42 91.

In de eerste twee afleveringen gaat het over religie thuis. Luisteraars en gasten worden betrokken over geloven ten tijde van corona, worden live streams gevolgd en wat doet het voor de geloofservaring dat handenschudden en omhelzen tijdens diensten niet meer mag uit veiligheid? Maar er wordt ook dieper ingegaan op het geloof thuis. Zijn er- dagelijks- speciale(bijvoorbeeld lezen, bidden, lofprijzing, kaars aansteken, enz) handelingen en is thuis ook een plek om met anderen samen te komen, om te aanbidden of praten?

In Amsterdam anno nu leven steeds meer mensen samen die elkaar steeds minder kennen. Oude vanzelfsprekendheden vallen weg; samen leven schuurt. Tegelijkertijd ontstaat offline en online een nieuw dagelijks leven. Imagine IC wil met participatief erfgoedwerk, actuele sociale verhoudingen documenteren. En verbeteren, doordat heel verschillende mensen in afstemming met elkaar onderhandelen over wat het erfgoed van hun eigen tijd is, en zo inzicht verwerven in andermans positie en ambities.

Imagine IC neemt de Bijlmer, het centrum van ons Amsterdam, tot een case voor de stad. Van hieruit willen de organisatie nieuwe sociale verbindingen maken, met nieuw erfgoed, de eigen tijd verzamelen met alle mensen die in de stad zijn en komen. Veel meer dan over dat verleden, gaat erfgoed dan ook over nu en over later. Het wordt bewaard omdat de toekomst ermee wordt vormgegeven. Daarom moet ‘ons’ erfgoed een stem en een plek bieden aan iedereen.

Imagine IC gaat voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig meedoet. Voor een stad waarin alle stemmen gelden. Om daaraan vorm te geven gaan wij voor erfgoeddemocratie. Omdat erfgoed vertelt wie we samen zijn, en wie we willen worden, heeft iedereen daarin een stem. Imagine IC is daarom een open vloer voor onderhandeling over de samenstelling van de collectie Amsterdam.

De radio show ‘Een ander perspectief’ van Imagine IC is vanaf 5 oktober elke eerste maandag van de maand te horen op Radio Mart van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Voor meer informatie over Imagine IC en dit programma: http://imagineic.nl/radio.

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
19:00 - 20:00

Locatie

Imagine IC
Amsterdam Zuidoost + Google Maps