Hoogst persoonlijk verteltheater

In haar derde muziektheatervoorstelling koppelt de slechts 20 procent ziende Karaca met lef en flair haar persoonlijke verhaal aan de Griekse tragedie Antigone. Een tragedie die meer overeenkomsten met haar leven vertoont dan ogenschijnlijk lijkt.

In beide werelden hebben vrouwen een ondergeschikte rol, mag een zus haar verwant niet begraven en komt een jonge vrouw in opstand. En net als Antigone neemt Ayşegül geen genoegen met de bijrol en onredelijke wetten.

Ze kiest voor zichzelf en herschrijft de geschiedenis. De wraak van A is een muzikale one-womanshow die je niet wil missen!

Over Theater RAST

Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken.

En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale stijl van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan, de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca of de luchtige aanpak van complexe thema’s door Ferhat Kaplan. Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn.

Gegevens

Wanneer

26 april 2024

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

FATU Sezgin Güleç, Glodi Lugungu en Jandino