Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Kooks in AFAS Live

29 maart 2019 - 20:00

The Kooks op 29 maart naar AFAS Live

Op vrijdag 29 maart 2019 komt The Kooks naar AFAS Live. De kaartverkoop verloopt via Ticketmaster. 

The Kooks hebben een bijzondere band met Nederland. Sinds hun eerste optreden in Nederland tijdens Eurosonic in 2006 heeft de band uit Brighton ons land vele malen bezocht. Ze weten zich al vanaf het begin te onderscheiden van hun indie-tijdgenoten door te flirten met andere muzikale stijlen als reggae, rock en pop. Het is een succesverhaal dat hun shows van de kleine clubs naar de grootste festivalpodia en –tenten brengt. Zo stonden ze afgelopen jaren in Nederland onder andere al op Lowlands, Pinkpop en in een uitverkochte (toenmalig) Heineken Music Hall en hebben daarmee inmiddels lang en breed bewezen de grote podia aan te kunnen.

Vrijdag 31 augustus kwam het meest recente album van The Kooks uit, ‘Let’s Go Sunshine’. Het album is wederom een bevestiging dat The Kooks zich niet laten grijpen binnen één genre, als ze hun indierock moeiteloos laten samensmelten met retro funk, domerige pop en country punk.

Met een gezamenlijk aantal van meer dan 1 miljard streams lijkt er recent een nieuwe generatie fans van de band te zijn opgestaan. Deze nieuwe generatie jonge indiepopfans stuiten op The Kooks klassiekers als “Naïve” (al 10 jaar lang aanwezig in de Spotify top 200), “She Moves In Her Own Way”en “Sway” via de verschillende streamingdiensten. Luke Pritchard, zanger en frontman van de band is verheugd: “In the middle of making this album, the band became big again. I don’t know how the fuck that happened. We were making an album to save ourselves, and it gave us confidence towards to end. (…) It felt like something had happened.”

Gegevens

Datum:
29 maart 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie: