Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Ruïnes in Transitie

14 september - 00:00 - 25 september - 00:00

‘Kantoorgebouwen die veranderen in ruïnes: surrealistische skeletten in Amsterdam Zuidoost’ zo heet de tentoonstelling van fotograaf en beeldend kunstenaar René Bosch.

Amstel 3 in Amsterdam Zuidoost (de wijk tussen de ArenA en het Amsterdam UMC ziekenhuis) ondergaat de komende jaren een gedaanteverwisseling. Een buurt met uitsluitend kantoren wordt een woon-en werkgebied met veel aangelegde natuur. Een aantal kantoorpanden wordt gerenoveerd of afgebroken en herbouwd tot woontorens en appartementen. De gebouwen willen niet vergeten worden. Deze tentoonstelling laat naast een video een serie foto’s, en collages zien die een blijvend beeld geven van deze gebeurtenis, de transformatie. De gebouwen die veranderen in ruïnes vormen de ruggengraat van dit project. Juist die korte periode dat een kantoorpand in een ruïne veranderd is hetgeen je eigenlijk zelden ziet: surrealistische skeletten van kantoorpanden te midden van andere gebouwen die nog volop in gebruik zijn.

Positieve bijdrage aan het gebied

De wijk Amsterdam Zuidoost is ooit gebouwd vanuit een grootstedelijke gedachte, maar heeft door de jaren heen een negatief imago gekregen wat nu in een hoog tempo aan het veranderen is. Dit project moet een positieve en sympathieke bijdrage zijn aan deze ontwikkeling.

Ruïnes in Transitie  in LOLA BAE aan de Hettenheuvelweg 16 is tot en met 25 september te zien op afspraak via info@zocity.nl .

 

 

Gegevens

Begin:
14 september - 00:00
Einde:
25 september - 00:00