Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Ruïnes in Transitie van René Bosch

22 september 2020

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 00:00, repeating until 25 september 2020

Tentoonstelling Ruïnes in Transitie van René Bosch, fotograaf en beeldend kunstenaar wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

AMSTERDAM – Amstel 3 in Amsterdam Zuidoost (de wijk tussen de ArenA en het Amsterdam UMC ziekenhuis) ondergaat de komende jaren een gedaanteverwisseling. Een buurt met uitsluitend kantoren wordt een woon- en werkgebied met veel aangelegde natuur. Een aantal kantoorpanden wordt gerenoveerd of afgebroken en herbouwd tot woontorens en appartementen. De gebouwen willen niet vergeten worden. Deze tentoonstelling laat naast een video een serie foto’s, en collages zien die een blijvend beeld geven van deze gebeurtenis, de transformatie. De gebouwen die veranderen in ruïnes vormen de ruggengraat van dit project. Juist die korte periode dat een kantoorpand in een ruïne veranderd is hetgeen je eigenlijk zelden ziet: surrealistische skeletten van kantoorpanden te midden van andere gebouwen die nog volop in gebruik zijn.

Positieve bijdrage aan het gebied
De wijk Amsterdam Zuidoost is ooit gebouwd vanuit een grootstedelijke gedachte, maar heeft door de jaren heen een negatief imago gekregen wat nu in een hoog tempo aan het veranderen is. Dit project moet een positieve en sympathieke bijdrage zijn aan deze ontwikkeling.

Locatie

Ruïnes in Transitie zal te zien zijn in LOLA BAE aan de Hettenheuvelweg 16 – 1101 BN Amsterdam Zuidoost. (metrostation Bullewijk)

Opening: vrijdag 4 september 2020 van 18.00 – 20.00

Parkeren is gratis en kan op eigen terrein.
De tentoonstelling is van 5 t/m 25 sep 2020 op afspraak te zien:

René Bosch 06 53 15 87 88 www.renebosch.com   info@renebosch.com

Gegevens

Datum:
22 september 2020
Evenement Categorie: