Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiemiddag met als thema “Leven en Overleven”.

11 juni 2019 - 12:00 - 15:30

Van harte nodigen wij u uit, om deel te nemen aan de studiemiddag met als thema “Leven en Overleven”, georganiseerd door Stichting ProFor en Stichting Zorg en Zelfdoding.

Het blijkt dat binnen diverse etnische gemeenschappen het verhaal soms stopt na een onverwacht overlijden. Het leed van de families en kennis over deze problematiek is niet altijd beschikbaar.
De hiervoor uitgenodigde sprekers zijn;
– de heer Paul Rötschke;
In een korte film komt de afscheidsbrief van Michael Rötschke aan bod. Zijn vader Paul zal na de film worden geïnterviewd door Glenn Helberg waarbij persoonlijke vragen over voorouders, geesten en de invloed tijdens een psychose aan bod komen. Werd dit in de behandeling meegenomen?
– de heer Don Linszen;
Na deze introductie volgt een inleiding door de heer Don Linszen, psychiater en emeritus hoogleraar. In zijn lezing zal hij spreken over de gevolgen van depressie, psychose en suïcidaliteit. Een thema is het betrekken van naasten bij de behandeling.
– de heer Glenn Helberg, psychiater en dagvoorzitter
Hij geeft vorm in zijn inleiding voorafgaand aan de paneldiscussie. Waar houden de verhalen op en hoe gaan organisaties hiermee om? Wat gebeurt er bij onverwacht overlijden en waarom gaat het verhaal niet door? Begrijpen we als samenleving dat pijn soms niet meer te verdragen is en dat mensen niet meer verder kunnen leven.

Gezamenlijk zullen we deze middag op zoek gaan naar openingen en mogelijkheden om hierna verder te kunnen leven en soms te overleven.
Inloop, 12.00 met een lunch en aanvang 12.30 tot 15.30 uur.
Panelleden op die middag zijn:
Don Linszen, Lyna Polikar, Willy Esajas, Rob Sipkens, Paul Rötschke en Marian van Vliet.
Wij verzoeken u dringend uw deelname te willen e-mailen naar: L.Martis@profor.nl

Gegevens

Datum:
11 juni 2019
Tijd:
12:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Wi Eegi Kerki