Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spirit of India in Bijlmer Parktheater

3 november 2019 - 15:00 - 17:00

Monalisa Ghosh is een internationaal bekende en toonaangevende Odissi danseres, choreograaf en guru uit Kolkata, India. Zij danst samen met Raju Mishra en Subhojit Dutta de Odessi, een traditionele Oost-Indiase klassieke dansstijl. Als trio wonnen zij een National Dance Award.
Monalisa: “Ik heb in de afgelopen 20 jaar veel lovende reacties ontvangen in Europa. Ik trad voor het eerst op in 1994 in Amsterdam op uitnodiging van Saraswati Art. Dit keer kom ik met een buitengewoon team van professionele dansers en danseressen uit India. Hiermee treed ik in het najaar van 2019 op in verschillende Europese steden waaronder Amsterdam.“ 

Deze editie van Spirit Of India wordt gepresenteerd door Monalisa Ghosh samen met een ensemble met spannende variaties, die diep ingaan op de gratie en schoonheid van traditionele klassieke dansen uit India. Het publiek krijgt een prachtige voorstelling te zien van unieke Odissi-choreografieën en filosofische verhalen uit de mythologie van de Odissi-dansstijl. Terugkerend naar de oude cultuur van Odisha, toen vrouwen of Devdasis niet alleen in de tempel mochten optreden, werd de kunst voor het publiek toegankelijk gemaakt door de ‘Gotipuo’ dansers, een perfecte mix van acrobatische houdingen en krachtig klassieke ritmes. NIRVAANA zal het publiek zeker betoverd houden.

Gegevens

Datum:
3 november 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie: