Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SouthEast Parade door Zuidoost

11 juli 2019 - 15:00 - 21:30

Eén van de bekendste activiteiten tijdens de viering, vorig jaar, van 50 jaar Bijlmer was de SouthEast Parade. Het was een doorslaand succes. Reden om deze parade ook dit jaar te organiseren. Het wordt opnieuw een evenement die de diversiteit en de trots van Amsterdam Zuidoost onderstreept. Dit jaar op donderdag 11 juli.
De feestelijke optocht, met ruim 800 deelnemers, start om 16:00 uur vanaf het Hoekenrodeplein bij metrostation Bijlmer Arena. Om 15:00 is er een podiumprogramma met sprekers, zang, muziek en dans. Omstreeks 21:00 na de spectaculaire intocht, maakt de jury de winnaars van de SouthEast Parade 2019 bekend.

Een deskundige jury: John Leerdam (voorzitter), Karin Moor, Ray Blinker en Rubina Boasman, zal de deelnemers tijdens het paraderen beoordelen.

De route in detail: start op Hoekenrodeplein (oost van NS-station Amsterdam Bijlmer Arena), langs Hoogoord, Bijlmer Parktheater, door Switi Wonen en Kortvoortbuurt, Wijkcentrum Kormelink, Groesbeekdreef onderdoor, Kikkenstein, Kruitberg, Kleiburg, langs Koningshoef en Grunder, dienweg Bijlmerdreef, om (roze route) of langs het CEC-gebouw (tevens alternatief startpunt korte route), na rotonde dienweg Ganzenpoort en dienweg Bijlmerdreef, na viaduct Gooiseweg rechtsaf naar Florijn, oversteek Bijlmerdreef, Anton de Komplein, door Amsterdamse Poort, eindpunt Hoekenrodeplein. Totaal 6,2 km. Korte route 2,4 km.

Gegevens

Datum:
11 juli 2019
Tijd:
15:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
, ,