Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Planten van 9 dakplantanen in Nellestein

17 februari - 15:00 - 15:30

De wijk Nellestein krijgt een bijzonder cadeau voor haar 40-ste verjaardag. Vanaf maandag 17 februari kleuren negen dakplatanen het Nellestein scholencomplex bij het carillon aan het Gaasperdammerpad.  Bewoners planten samen met Jakob Wedemeijer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, de eerste boom. Dit is om 15.00 uur. Pers is van harte welkom.

Wedemeijer spreekt van ‘een toepasselijk cadeau’. “ Zuidoost is een zeer groen stadsdeel en Nellestein ligt letterlijk in het groen en ook nog aan de Gaasperplas. Dat groene karakter koesteren én versterken we waar mogelijk.”

Herplantfonds

De negen dakplatanen komen over uit het Funenpark. Vanwege een herinrichting werd een nieuwe plek gezocht én dus snel gevonden in Nellestein. Los van de actie in Nellestein is stadsdeel Zuidoost ook actief met een herplantfonds. Inmiddels zijn via projecten aan Molenwetering, Bijlmerweide en Strandvlietpad in totaal 138 bomen geplant. In voorbereiding is het planten van 73 bomen in het Nelson Mandelapark.

Het planten van de eerste boom zal plaats vinden op maandag 17 februari van 15:00 to 15:30 uur bij Nellestein scholencomplex bij het carillon aan het Gaasperdammerpad.

Gegevens

Datum:
17 februari
Tijd:
15:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Gaasperdam