Facebook
Schrijf je in voor de ZO! nieuwsbrief
Archief
Maak ZO! je favoriet

ZO! Agenda

U kunt uw eigen evenement aanmelden voor deze agenda door alle gegevens te sturen naar: agenda@zuidoostpartners.nl.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oscam Artists In Residence

31 oktober 2020 - 00:00 - 19 januari 2021 - 00:00

Oscam streeft ernaar om de interesse in kunst bij Amsterdammers te stimuleren, vooral in Zuidoost en vindt dan ook dat kunst ook buiten musea toegankelijk moet worden gemaakt en tegelijkertijd geïntegreerd in onbekende of nieuwe omgevingen. Deze filosofie wordt toegepast in de samenwerking tussen OSCAM Artists In Residence en verschillende locaties in Nederland. Voor deze periode zijn er vier artiesten geselecteerd die bijdragen aan het thema: ‘Goed burgerschap’.

Allereerst Raquel van Haver met Canal Pride vs Greek Mythology. Raquel van Haver is een Colombiaanse kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam Zuidoost. De verhalen die ze met haar kunst vertelt, zijn beïnvloed door Caribische, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en westerse culturen. In haar tekeningen, schilderijen en collagekunst gebruikt ze verschillende materialen, vaak op een rauwe en donkere manier, om werelden te creëren waarin cultuur en identiteit worden verkend. Haar werk wordt in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Kledingmerk

Chess door Oscam en The New Originals (TNO), is een kledingmerk van drie creatievelingen die performance kleding maken voor de creatieve gemeenschap.

Inherent aan hun merk is ‘out of the box’ denken. Ze dagen zichzelf uit om te onderzoeken hoe ver creativiteit reikt binnen hun merk en andere interessegebieden. Deze mindset krijgt vorm in hun logo: een raadsel waarbij een vierkant van negen stippen met vier rechte lijnen met elkaar verbonden moet worden.

Ontwerpster

Nobu en Baba door Lisa Konno, een modeontwerpster van Nederlandse en Japanse afkomst. Als ontwerpster beperkt ze zich niet tot het ontwerpen van kleding, maar experimenteert ze ook met mode in combinatie met documentaire, keramiek en performance. De rode draad in haar projecten is dat ze mode gebruikt om sociale verhalen te vertellen.

Polaroid 8×10 serie door Patta. Uit liefde voor streetwear werd Patta in 2004 geboren en groeide op als schoenen- en kledingwinkel van Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt in Amsterdam. Patta is nu veel meer dan een winkel, met vestigingen ook in Londen en Milaan. Het is een internationaal gerespecteerd merk dat door samenwerkingen verspreid is over verschillende disciplines binnen en buiten Amsterdam.

Verbazen en inspireren

De kunstenaars zijn gekozen op basis van hun vermogen om mensen te verbazen en te inspireren, maar ook om hen te stimuleren na te denken over het thema en de kunst die daarbij hoort. Hierdoor ontstaat ruimte voor verbinding, reflectie en nieuwe inzichten binnen een omgeving waar onderwijs al fundamenteel is.

De kunstwerken voor deze editie zijn tot en met 19 februari 2021 voorlopig alleen online te zien vanwege COVID-19. Oscam hoopt dat belangstellenden de kunstwerken van deze editie nog in het echt kunnen zien op de Business Campus, Fraijlemaborg 133.

 

Gegevens

Begin:
31 oktober 2020 - 00:00
Einde:
19 januari - 00:00

Locatie

Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM)
Bijlmerplein 110
1111 TV Amsterdam Zuidoost
+ Google Maps
Site:
https://www.oscam.nl/